avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj prin mediere in cazul unui apartament cu prima ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj prin mediere in cazul unui apartament cu prima casa

buna.
am divortat de o luna de sotia mea si acum urmeaza sa facem partajul unui apartament luat prin prima casa.la toti notarii care am fost mi-au cerut acord de la banca,iar cei de la banca mi-au spus ca prima data trebuie facut partajul si apoi mers la banca.apartamentul imi va ramane mie iar eu ii voi da fostei sotii o suma de bani.cei de la banca mi-au spus ca sa mergem la un mediator si vom face acolo partajul,apoi sa merg inapoi la ei.ce acte trebuie la mediator in cazul acesta?este suficient doar acest acord incheiat la mediator?nu mai trebuie mers in instanta?va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: Mediator_Bucuresti , utilizator 21:16, 27 Mai 2013
Mergeti la mediator. Tinand cont ca prin mediere incheiati un acordul legat de un imobil , atunci acest acord trebuie depus in instanta. Pe baza lui instanta da o hotarare care tine loc de act de proprietate si puteti intabula imobilul pe numele dumneavoastra.
Procedura partajului voluntar pe cale notariala in acest caz nu se poate realiza, intr-adevar, fara acceptul bancii creditoare. Dumneavoastra, daca veti primi casa, veti prelua si datoria ramasa de achitat. De aceea va veti supune unor anumite criterii de analiza. Mai precis, daca nu va veti incada in limitele scoringului pentru a suporta singur creditul, atunci banca nu va putea aproba preluarea in totalitate a acestuia de catre dumneavoastra.

Daca mergeti la mediator si finalizati printr-un acord de mediere, aveti garantia ca banca va aproba preluarea integrala a creditului de dvs.? V-a dat banca o asigurare scrisa in acest sens?

In mod normal, la o astfel de mediere ar trebui sa participe si banca, printr-un reprezentant desemnat. Daca nu doreste sa se deranjeze, poate sa va dea acceptul de principiu in forma ceruta de notar si sa faceti partajul prin procedura notariala.

In cazul dvs., daca sunteti inteles cu fosta sotie, o mediere nu prea are obiect. Medierea presupune existenta unei neintelegeri, a unui conflict, a unei dispute. In cazul dvs. pare sa fiti inteles cu fosta sotie, va rog sa ma corectati daca am inteles gresit.




Un mediator va poate ajuta in aceasta situatie chiar daca ulterior sunt necesare unele proceduri ! Bancile au mare deschidere spre procedura medierii iar speta dumneavostra pare una ce poate fi rezolvata destul de rapid !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)
Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Bunurile comune in cazul divorturilor clararadu clararadu Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce variante as avea pentru urmatorul caz: Urmeaza sa inaintez procedura de divort, insa avem o proprietate comuna ... (vezi toată discuția)