avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... UNIQA asigurari - probleme aprobare deviz
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

UNIQA asigurari - probleme aprobare deviz

Buna ziua,

La sfarsitul lunii aprilie m-a lovit un batran de 80 de ani care nu mi-a acordat prioritate. Un echipaj de politie si o ambulanta care mergeau catre un alt accident au oprit la fata locului, ne-au luat datele (batranului ii curgea sange din nas) dar nu am mers mai departe pentru suspendarea permisului dumnealui ci am incheiat o intelegere amiabila. Batranul nu avea CASCO, si-a platit singur reparatia, masina mea trebuind sa fie reparata pe RCA-ul lui de la UNIQA. De aici incepe "distractia"... m-au programat la constatare dupa 1 saptamana (pe motiv ca sunt extrem de ocupati dar cand am ajuns la fata locului, cei 2 inspectorasi se jucau pe calculator), initial ii rugasem sa vina ei sa constate pentru ca masina e foarte avariata dar au spus ca o sa dureze cel putin 2 saptamani (pentru ca sunt extrem de ocupati). Nimic special la constatare, mi-au dat avizul pentru reparatie, am bagat-o in service, baietii au trimis devizul si de aici s-a terminat. Ignorare totala vreo 2 saptamani, timp in care si eu si service-ul trimiteam mail-uri, sunam la call center, etc. Intr-un final obtin numele inspectorului care se ocupa de dosar, dansul era foarte nemultumit ca am facut galagie si ca am dus masina la un service autorizat cu care ei NU au contract de colaborare... si a decis ca are suspiciuni de frauda. Conform regulilor, aceste "suspiciuni" trebuiau comunicate in termenul de 10 zile de la primirea avizului dar nu mai conteaza... "suspiciunile" vin din faptul ca acum 3 luni am avut un alt accident dupa care eu mi-am reparat masina, le-am trimis autorizatia de reparatie, se vede si din poze ca masina nu are aceleasi avarii (exemplu:parbrizul a fost inlocuit, capota a fost recolantata, etc) dar pentru ei nu conteaza...

Problema mea este ca NU AM MASINA DE 1 LUNA, devizul este de aproape 7000 RON, au dreptul sa "investigheze" 3 luni de acum incolo si vreau sa grabesc lucrurile dar nu stiu cum. Mentionez ca nu am posibilitatea de a rezolva lucrurile "romaneste" nici daca as vrea si inca nu am inaintat plangere la CSA.

Multumesc anticipat pentru orice sfat ati putea sa imi dati.
Cel mai recent răspuns: cercetez1234567 , utilizator 15:26, 26 Mai 2013
Puteti continua cu o plangere la CSA, dar asigurati-va ca ati depus toate actele si ca ati semnat si cererea de despagubire la depunerea devizului.
Problema e ca, in situatia in care asigurarile v-au transmis ca intentioneaza sa faca o ancheta pentru a elucida mai bine cauzele si imprejurarile in care s-a produs accidentul, nu prea aveti ce face, legea le permite acest lucru. Insa, atentie! nici dupa trei luni nu veti avea certitudinea ca veti primi banii, astfel incat incepeti sa demarati procedurile ( medierea, in prima faza) care va vor duce la instanta, daca nu veti reusi pe varianta amiabila.
Acolo, veti putea cere, inafara debitului propriu-zis, penalizari de intarziere, prejudiciul suferit ca urmare a neutilizarii masinii, cheltuieli de judecata.
Multumesc mult pentru raspuns! Ce presupune mai exact medierea? Eu am trimis catre UNIQA tot ce au cerut ei dar nu mi s-a comunicat nimic legat de cererea de despagubire. Devizul a fost trimis de catre service-ul cu pricina, eu doar am completat un formular cand am mers la constatare (inainte de depunerea devizului, evident). E cazul sa imi contractez deja un reprezentant legal care sa ii contacteze pe cei de la UNIQA in numele meu sau sa astept rezolutia de la CSA? Va spun sincer ca nu imi vine sa cred ca trec prin asa ceva, batranii (sotia era si ea in masina) au ramas socati cand i-am sunat si le-am spus ce se intampla, pe ei nu i-a sunat nimeni de la UNIQA si voiam sa stiu daca UNIQA a demarat cu adevarat o ancheta sau ma duc efectiv cu presul.
Procedura de mediere este obligatorie de anul acesta pentru debite pana la 50.000 lei, adica e nevoie ca dvs. sa o parcurgeti inainte de depunerea cererii de chemare in judecata. Pentru a identifica un mediator, verificati pe internet si veti gasi cu siguranta unul din raza dvs. de domiciliu. Apoi, un avocat care sa cunaosca domeniul asigurarilor, va duce cazul mai departe, de asa maniera incat dvs. sa va recuperati paguba ( si onoarea lezata prin refuzul asiguratorului!).
Multumesc frumos pentru informatiile aditionale. Nu stiu daca m-ati putea lamuri insa am cautat formularul de cerere despagubire UNIQA si pe el scrie ca "sunt de acord cu suma estimata de UNIQA"... suma asta practic nu exista, ei nu au aprobat devizul si deci singura suma pe care as putea sa o trec e cea din deviz pe marginea careia se poarte discutiile. De asemenea, trebuie sa declar ca sunt de acord cu modul lor de evaluare si ca o data ce semnez asta, nu imi voi schimba parerea ulterior. E ca si cum as spune "faceti ce vreti, dati-mi cat vreti, eu sunt de acord" si mi se pare ca imi dau cu stangul in dreptul daca semnez asa ceva, nu am nicio garantie ca ei vor plati pretul corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nefinalizare casco uniqa bogdan liviu bogdan liviu in seara zile de 17 feb 2010 am avut un accident cu masina personala renault megane. fiind tarziu aproape orele 00 ploaie marunta si sub zero grade ceata de nu ... (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Probleme dosar casco uniqa asigurari criscristi criscristi La inceputul luni decembrie anul trecut , am avut un eveniment rutier in care am avariat masina asigurata casco la uniqa sa . reparatia s-a facut la ... (vezi toată discuția)