avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara As dori si eu un sfat.Am mostenit la decesul mamei 1/2 dintr-o casa (sora mea si cu tatal meu a cedat in favoarea mea),dupa decesul tatalui din cota de 1/2 a sa am mostenit 3/8 ,sora mea 3/8 iar a doua sotie a tatalui meu 2/8 cota pe care ulterior mi-a donato mie sora mea a ramas numai cu cota de 3/8.Acum 3 ani a decedat si sora mea ea avand 2 copii care refuza sa faca succesiunea dupa moartea mamei lor.As dori sa vand imobilulu si nu stiu cum sa procedez.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:49, 25 Mai 2013
Cereti in instanta iesirea din indiviziune si: fie platiti o sulta fetelor si imobilul va ramane dumneavoastra, fie primiti dumneavoastra banii de la fete pentru partea dumneavoastra.
Dumneavoastra si fetele sunteti acum coproprietari si ati putea sa va vindeti partea fara sa fie nevoie de acordul lor, dar cred ca va fi greu sa gasiti pe cineva sa vrea sa cumpere in conditiile astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)