avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... conflict de interese sau nu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

conflict de interese sau nu

Un consilier local are voie sa lucreze ca angajat in cadrul unei societati comerciale al carei asociat unic este Consiliul Local ?
Daca da , consilierul poate sa-si exprime votul in interesul si pentru Societatea Comerciala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 26 Mai 2013
Art. 88 din Legea nr.161/2003:
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
...
c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv;

d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate simultan pfa, consilier local, salariat antofel antofel Exista vreo incompatibilitate in a detine simultan calitatea de PFA, salariat al unei societati comerciale si consilier local. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local muso muso director de scoala in comuna X si,in acelasi timp, consilier local in consiliul local al comunei X,este compatibil sau nu?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Functii incompatibile cu functia de manager spital ECD-Excellent Personal Services ECD-Excellent Personal Services Spunetimi-va rog daca functia de manager spital (luat in administrarea primariei) este compatibila cu functia de consilier local (poate o persoana sa detina ... (vezi toată discuția)