avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neintelegeri intre vecini - amenzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neintelegeri intre vecini - amenzi

Buna ziua si bine v-am gasit...din pacate fac parte din userii cu oarece probleme.

M-am mutat in urma cu un an la o casa intr-o localitate din Ilfov. Cateva luni n-am locuit dar uneori stau cateva saptamani. Au inceput deja sa apara problemele.
Am un gard cam la 2,20 iar copii se aduna de pe toata strada si se joaca aici, macar 4-5 copii se joaca aproape mereu. Pe langa scandalul facut zilnic au inceput sa isi bata joc si sa injure. Uneori gardul meu a devenit poarta lor de fotbal. Gardul are pe el niste faianta care a inceput sa se sparga. Clanta de la poarta a fost distrusa, folosita uneori ca loc de legat fileul.
Acest gard este aici dinainte sa cumpar eu si pe acest gard am si platit ceva bani...
Am considerat ca trebuie sa inceteze aceasta situatie si cum nu am fost ascultat sa nu mai dea cu mingia in gard, am luat singurele masuri posibile si anume le-am spus de nenumarate ori ca nu le mai dau mingia. S-au strans in 10 zile 6 mingii, pentru ca in final se pare ca toate mingiile ajung in curte. Au inceput sa vina vecinii sa le ceara, pe asta am si mizat, si la toti le spuneam sa nu mai isi lase copii aici sa se joace ca imi distrug gardul...ma cam ignora...In ultimele 6 zile am strans iar 4 mingii, primele 6 le-am returnat.
Cu timpul au inceput sa nu mai vina parintii sa le dau mingiiile ci au inceput sa sara gardul diferite persoane...l-am surprins in timp ce eram acasa pe un baiat care era cocotat pe usa si cu picioarul pe manerul de la clanta...am iesit si a fugit pana sa deschid...distanta intre casa si poarta este de 30 de metri.

Aseara, la ora 21.30 aud pietre in tabla casei, au fost in total 3 pietre. M-am imbracat m-am dus la poarta si am asteptat sa mai vina o piatra dar intre timp am auzit o discutie intre un baiat si 2 fete "decat sa-i dau foc la casa mai bine sar gardul si imi iau mingia". In acel moment am luat eu "foc" si am deschis brusc usa. Cum eram la 30 de metrii de aceste persoane (gardul este pe o lungime de 30 de metri iar usa mea este in partea dreapta iar ei aruncau cu pietre de dincolo de casa, casa fiind in extrema stanga a gardului. Nu aveam nici o sansa sa ii prind ei mereu fug cand deschid poarta. Din moment ce ei au inceput sa fuga eu a trebuit sa alerg sa prind macar unul ca sa am o discutie cu parintii lor. In timp ce alergam mi-am pierdut cheile si m-am reintors 5 metri din alergare, am recuperat cheile si apoi am continuat sa urmaresc cel mai prost alergator. A intrat intr-o curte si eu acolo am inceput sa bat cu palma in poarta sa iasa cineva. Au iesit proprietarii cu fraze de genul "Nici chiar asa!" vazand ca fata respectiva, era o fata la vreo 14-15 ani, era speriata si nu mai nimerea sa intre in casa sa se ascunda.
Am aflat numele ei, le-am spus ca nu permit sa mi se arunce cu pietre in casa si am plecat.

Dupa 10 minute scandal mare in strada, s-au strans cam 10-15 "etnici", ei stand in 2 case si strigau la mine "nu va matrasim dar am chemat politia, nu aveti voie sa ne bateti copiii cu lantul, fata mea a lesinat de frica"

Mentionez ca nu am ajuns mai aproape de fata respectiva la o distanta mai mica de 10 metri in timpul alergarii doar in dreptul casei unde a intrat am vazut-o pret de 30 de secunde.

Au chemat politia si am primit amenda. Le-am explicat la politisti ca eu nu am alergat si produs scandal ci am vrut sa aflu cine sunt persoanele care arunca cu pietre in acoperisul meu la ora 21:30 asa ca am cerut sa se consemneze ca nu sunt deacord cu propozitia din procesul verbal cum ca "am produs scandal". Mi-au explicat ca avertismente nu se mai dau si ca m-au pus la amenda minima adica 2 milioane. Voi merge la judecatorie sa contest.

Va rog daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi.
Ce pot eu sa fac in aceasta situatie? Politia mi-a explicat ca mi-a dat mie amenda pentru ca ei au sunat primii. Nu pot sa accept situatie, sa -i las sa imi termine lucrurile pe care eu am dat nsite bani si apoi sa inventeze "victime".
Nu am ce sa-i reprosez politistului, chiar le-am multumit dar mi-au dat tot mie amenda chiar daca de fata cu ei am fost amenintat voalat cu fraze de genul "daca ieseai sa ma alergi pe mine te omoram" la care politia a ridicat vocea sa-i faca sa taca dar nu cred ca e rezolvata problema. Cred ca este doar inceputul.

Ma scuzati ca a povestit tot si poate nu voi primi multe raspunsuri pentru ca va solicit atentia dar nu am stiut sa rezum in mai putine cuvinte.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Daniel_Andrei, utilizator
Azi a plouat si imi curgea apa pe langa jgheab...si m-am dus sa desfund..si am gasit o piatra care oprise niste frunze, de 4,5 cmX3,2cm...din cauza la 3 dastea am luat eu amenda in Romania...
@Daniel_Andrei - Eu am 2 cazuri aproape identice cu ale Dvs.

Cel mai bun sfat pe care l-ati primit, desi nu pare a fi si am observat ca nu l-ati acceptat, este sa renuntati la imobil. Aveti dreptate dar ramane cel mai bun - nici eu nu l-am acceptat.

Al doilea, ar fi sa semnati un contract cu o firma de securitate cunoscuta (cred ca stiti care) si instalarea unei centrale de alarma cu senzori si 1-2 camere de filmat. In cazul meu a fost unul dintre lucrurile care i-a mai potolit pe "etnici" asa cum ii numiti Dvs. Macar in felul acesta, in cazul in care se va intampla sa va si viziteze, puteti chema si pe altcineva in afara de politie si din cate am observat, cei de la firma de securitate isi fac treaba mult mai bine.
Al treilea, apelati la un avocat. Eu am facut si asta si am avut liniste o perioada destul de mare de timp.
Iarasi, daca aveti si alt gen de vecini, incercati sa creati legaturi. Socializati, vizitati-va, imprieteniti-va etc. Nu se stie cand aveti nevoie de sprijin si/sau martori.

Politia nu o sa va ajute oricat de aberant suna Am testat si eu si am patit aproape ce ati patit si Dvs. numai ca i-am "convins" repede sa renunte la amenda - nici eu nu m-am acomodat cu gandul ca tot vinovatii castiga pana la urma in astfel de conflicte si sunt multi care cred la fel, asa cum s-a intamplat in locul unde spuneati ca le-au dat foc si i-au alungat...Si eu simt ce simtiti Dvs., ca cineva parca ne ajuta sa ne infundam mai rau in r...t in loc sa ne scoata. Fara niste legi mai aspre si politie care isi face treaba si nu tremura in uniforma, ma tem ca suntem pe cale de disparitie iar in locul nostru apar unii deghizati in noi, mai blonzi si mai cu ochi albastri decat si-ar putea imagina cineva.
Ptar multumesc pentru postare. Este cea mai completa si acopera toate aspectele. M-am gandit la absolut tot ce spuneti dvs si exact asa trebuie procedat.

Nu sesizez nici o nuanta diferiita...

Va multumesc.
Domnule Andrei, dvs. nu ati fost copil??
Daca nu dialogati cu ei, copii se vor razbuna, considerand atitudinea dvs. un afront.
Vedeti dvs. in lumea satului la agresivitate se raspunde cu agresivitate.

Solutia rezolvarii conflictului este la dvs. Cred ca este bine sa reanalizati situatia. De la o joaca de copii, declansati un conflict cu adultii...:-/
Ei mi-au spus acelasi lucru...sa stiti ca eu cand eram copil mancam o bataie serioasa daca faceam acelasi lucru...am sperat ca parintii sa se ocupe mai mult de copii dar generatiile actuale nu prea mai au aceeasi educatie. Eu le-am tot spus cateva saptamani sa nu mai faca una alta dar nu au ascultat si mereu minteau ca nu eu nu eu...Deci in final trebuie sa las gardul sa fie distrus...copiii sunt imposibil de controlat...si poate copiii au o scuza dar parintii sigur nu au. Atitudinea ca imi apar copiii in orice situatie fata de straini nu e corecta.

Parintii dau drumu tare la muzica pana la 5 dimineata si au o stare care iti indica ca eu sunt cel mai tare ca legile nu se aplica la mine...ies din casa sa vb la telefon ca nu am semnal si afara nu aud nimic ca au manele date tare cu boxele in strada...

Ma mir ca sunteti mediator...asa e meseria asta? le spuneti la fiecare ca au gresit mult mai mult ca sa accepte in final ca au gresit putin? Unde am raspuns eu cu agresivitate? Ca ma scol la 10 seara cu pietre in acoperis si ies buimac pe strada si cand ma vad o iau la fuga si eu alerg dupa ei sa vad unde intra?
Si apoi iti declara ca te omoara? Si apoi vine politia si da amenzi ca sa taca toti? Poate ca eu sunt un ciudat dar vad ca toti aplica un pic legile in asa fel incat sa faca totul de mantuiala. Poate ca aveti dreptate un pic dar nuantele folosite de dvs ma fac sa nu apelez la dvs vreodata...exagerati domnule.

Am incercat domnule sa fiu un vecin bun dar la un moment dat am fost atat de bun incat nu mi-au returnat nici banii imprumutati, asa si-au facut si casele imprumutand bani si pacalind bancile...sunt case care nu exista in documente...de atunci m-am retras si i-am lasat in plata lor...

Adevarul este altul domnule mediator. Adevarul este ca banul face legea si esti respectat doar daca ai bani...am vazut asta acum clar. Ma mutam si maine daca aveam bani dar nu am asa ca mai trebuie sa inghit asa ceva vreme. Greseala mea este ca nu aveam experienta, acum as actiona un pic diferit dar poate ca nu ajungeam la alt rezultat...mai bine tai gardul si ii las sa intre sa-si ia mingiile...las parintii sa dea drumu tare la muzica si izolez cu 50 de cm de izolatie...oricum o solutie echitabila nu exista. Ca sa te poti intelege cu oamenii trebuie sa faci parte din aceeasi tipologie...Ptar a raspuns corect.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Daniel_Andrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, una dintre ... maader maader Pe un drum de servitute, ce deserveste doar 6 case, una dintre case nu are gard. Copii se joaca cu mingia pe acest drum infundat si ocazional mingia ajunge pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat ... simotud simotud Buna ziua! Locuim la curte iar vecinii de vis a vis si-au montat camere de filmat, una in stalpul de electricitate de la strada( cred ca prinde portiunea din ... (vezi toată discuția)