Am pierdut actul de concesiune a locului de veci, concesiunea acestuia a expirat (25 ani) si am vrut sa o reconcesionez, am facut anunt in ziar referitor la pierderea actului de concesiune. De la DSP mi se solicita certificat de calitate de mostenitor care ar costa 180ron iar eu consider ca nu este cazul deoarece acesta este un drept de folosinta nu de proprietate mai mult defunctul nu isi putea cumpara singur loc de veci. Doresc sa platesc doar reconcesionarea fara a plati alte dari la notari sau avocati. Unde pot gasi o copie a actului de concesiune vechi? mentionez ca defunctul este tatal meu si vreau doar sa fie in legalitate nu sa dobandesc locuri de veci. Am prezentat si certificate de nastere, casatorie, deces din care reiese ca sunt fiica. Nu ma deranjeaza nici daca acest loc de veci este trecut pe numele sotiei sau surorii defunctului. As dori doar sa reconcesionez acest loc cu cat mai putine dari si drumuri inutile. Va multumesc
nu vreau sa preschim actul de conesiune. tata a fost trecut probabil in mod eronat ca si proprietar cu drept de folosinta el fiind deja decedat la momentul cumpararii locului de veci. deci nu are ce sa lase mostenire. nu exista un bun nici mobil nici imobil nici loc de veci cum ar putea exista un certificat de mostenitor. Eu vreau doar sa achit taxele, nu sunt interesata sa am un loc de veci.
Bună ziua,
Am aceeași problema cu d-na Monica:
Nu mai găsesc actul de concesiune pt locul de veci al mamei mele. Unde pot găsi un duplicat? Mama mea este încă în viață dar este foarte bolnavă, imobilizată la pat. Concesiunea s-a facut in 2008 pt 25 ani. Dar nu mai găsesc actul. Cum trebuie să procedez? Cui trebuie să ma adresez?
Mulțumesc pt răspunsuri
În 2021 am pierdut locul de veci unde sunt înmormântați părinții mei pentru neplata taxei anuale și ca ar fi expirat concesiunea iar eu nu știam ca ar fi fost luat in concesiune. Dupa care administrația cimitirului spune ca ar fi dat locul altei persoane .Dar părinții mei chiar și acum in 2025 sunt încă in acel loc.Am fost să stau de vb cu ei sa plătesc tot ce am din urma + concesiunea și nu vor sa îmi mai ia bani ca zic ca au dat locul altora ceea ce nu cred se mai poate face ceva ?Acolo unde sunt îngropați este cavou făcut de tata de peste 30 de ani și zic ca in 2021 mi-a expirat concesiunea ei m-au cautat la ziar etc.si cum nu au mai dat de mine au dat locul altora.Dar nu pot sa cred ca cineva a luat in concesiune un loc de veci cu cavou făcut și cu doi morți înauntru și timp de 4 ani nu i-a dat afara sau sa vina sa și amenajeze ei locul cum vor.Se mai poate face ceva în privința asta să pot plăti din urmă tot ce am de plată?