avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in Revisal

Se opereaza sau nu in Revisal suspendarea CIM a concediul de maternitate de 126 zile, prenatal in cazul de fata?
Daca se opereaza cum voi plati acest concediu daca CIM este suspendat? Cum voi face sa imi recuperez banii de la CAS judeteana?
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
ContSters114672, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 27 Mai 2013
1. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor :

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...

2. Suspendarea de drept a CIM pentrui concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate) nu inseamna ca nu mai puteti sa platiti indemnizatia pentru concedii medicale pe perioadele respective.

3. Recuperarea banilor de ca CJAS se face conform prevederilor OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate.
Pe perioada concediului medical , c.i.m. este suspendat de drept, dar salariaul primeste indemnizatia pentru incapacitatea temporara de munca.
In speta, salariatul primeste indemnizatia de maternitate.

Pe durata concediului de maternitate contractul de munca se suspenda in temeiul art. 50 lit. a) C.mun. suspendare care nu se inregistreaza in Revisal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare c i m divele divele O salariata inceteaza concediul ptr. crestere copil pana la 2 ani la data de 11.11.2012. De la data de 12.11.2012 intra in concediu prenatal ptr. cel de-al 2 ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata, inregistrare in revisal simavio simavio Buna ziua, Am o angajata care va naste in curand care sunt pasii de urmat pt mine inspector de personal?Cum inregistrez in REVISAL.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediul prenatal suspenda cim-ul? Olivia E Olivia E Buna ziua, Am o salaraiata insarcinata care in luna iunie a prezentat un concediu medical la servici (ea fiind insarcinata in luna a VIII a de sarcina in ... (vezi toată discuția)