avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Astazi am fost convocat la locul de munca intr-o sedinta in cateva minute si mi s-a adus la cunostinta ca nu am vrut sa-mi ajut colegii intr-o anumita zi. totul este o minciuna si un aranjament. eu sunt in preaviz si mi s-a dat scris ca nu tb sa ma prezint l lucru. Ideea e ca nici nu vor sa-mi dea procesul verbal pe care l-au facut pentru ca e secret. Nici decizia de concediere nu vor sa o dea tot ca e secret. oamenii astia actioneaza dupa legile lor! cine ii poate opri? as dori un raspuns urgent! poate cineva sa vina la mine la serviciu si sa le puna in vedere sa nu ma mai hartuiasca?
ce mi se intampla de la aceasta sanctiune? cum pot dovedi ca e ilegala? tb sa imi fac pb din cauza ei?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:46, 11 Martie 2009
In momentul incetarii raporturilor de munca cu actualul angajator trebuie sa vi se emita obligatoriu decizie de incetare a CIM.

Am primit acum avertisment semnat de toti mai putin de mine.
In temeiul articolului 264 alin 1 litera a din codul muncii se emie urma torul avertisment: ca sanctune disciplinara aplicata mie.
Art 1 am savarsit in mod repetat abatere disciplinara constand in refuzul de a indeplini atributiile de serviciu.
art 2 In drept incalc articolul 13 aliniat 2 lit a si b din cim.
art 3 Firma atentioneaza ca repatarea savarsirii abaterii disciplinare va atrage aplicarea unor sanctiuni disciplinare mai aspre.
Decizia a fost comuncata in 5 zile de la emitere.

In adresa data de administratorul firmei din 19 februarie in care sunt anuntat ca ma concediaza pe motive de reorganizare a firmei, se spune ca pe perioada preavizului nici nu e necesara prezenta mea la lucru. Cum sa primesc si sanctiune disciplinara in perioada asta?
Nu e si asta o alta neregula savarsita de ei?
Asa cum banuiam, angajatorul d-voastra. doreste sa scape de niste cheltuieli, asa ca incearca, la sfatul unui jurist, probabil, sa anuleze decizia de concediere pe motive de restructurare a postului, si sa o inlocuiasca cu o decizie incetare a contractului d-voastra. individual de munca pe motive disciplinare.
In aceste conditii, trebuie sa aveti grija, in ceea ce priveste cercetarea prealabila disciplinara.
Asa cum v-am sfatuit anterior, va spun ca va complicati prea mult.
Sfatul meu este ca nu trebuie sa va prezentati la locul de munca, daca aveti decizie de concediere pe motive de restructurare a postului, iar in cuprinsul acesteia este mentionat faptul ca vi se interzice, sa va prezentati la locul de munca pe perioada termenului de preaviz.
Prezentati-va la convocare, totusi, si depuneti la comisia de cercetare prealabila decizia de concediere in copie si dati in scris o declaratie in dublu exemplar, inregistrata la angajator, prin care va exprimati indignarea in fata unui abuz si a unei incalcari flagrante a codului muncii, si sustinetiva nevinovatia negand toate acuzatiile.
Evitati astfel, sa va aplice o sanctiune, iar in cazul in care situatia se inrautateste, s-ar putea sa va blocheze salariul si celelalte drepturi salariale,sa nu va innapoieze cartea de munca, sa nu va puteti lua ajutorul de somaj.
Atunci veti avea doar calea justitiei!
pai am fost anuntat in cateva mnute sa ma prezint la cercetare. nu am semnat pe nimic. Cred ca nu au respectat procedura. Cum sa te convoace in cateva minute?
ei au facut acest lucru ilegal si se cam bat cap in cap cele 2 afirmatii ale lor si anume ca nu tb sa ma prezint la locul de munca pe perioada preavizului si tot ei imi dau sanctiune disciplinara in perioada asta ca nu-i ajut. cum dovedesc faptul ca nu i-am ajutat in preaviz?
ma vad nevoit sa-i dau in judecata pt ca abuzurile lor continua. pt ei nu exista nici o lege! Ura ii mana la orice. Dc am toate documentele de la ei de concediere cu acordul partilor fara vointa mea, concediere datorita restructurarii postului si sanctiunea disciplinara, nu pot dovedi ca angajatorul are ceva personal cu mine?
Convocarea trebuie fie sa o inmaneze sub semnatura de predare primire, fie prin posta cu confirmare de primire. Nu se face de pe un minut pe altul si verbal. Au incalcat procedura.
Daca nu vor sa va mai primeasca la serviciu pe perioada preavizului, atunci sa va dea scris acest lucru si sa va plateasca ca si cum ati fi lucrat.
Nu se poate sa nu va primeasca si apoi sa va sanctioneze ca nu ati venit.

Alte discuții în legătură

Preaviz Marius Nou Marius Nou in foile primite la concediere scrie ca nu e trebuie sa vin la serviciu pe perioada preavizului. m-am uitat in codul muncii si nu am vazut asta scris. seful ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)