avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Astazi am fost convocat la locul de munca intr-o sedinta in cateva minute si mi s-a adus la cunostinta ca nu am vrut sa-mi ajut colegii intr-o anumita zi. totul este o minciuna si un aranjament. eu sunt in preaviz si mi s-a dat scris ca nu tb sa ma prezint l lucru. Ideea e ca nici nu vor sa-mi dea procesul verbal pe care l-au facut pentru ca e secret. Nici decizia de concediere nu vor sa o dea tot ca e secret. oamenii astia actioneaza dupa legile lor! cine ii poate opri? as dori un raspuns urgent! poate cineva sa vina la mine la serviciu si sa le puna in vedere sa nu ma mai hartuiasca?
ce mi se intampla de la aceasta sanctiune? cum pot dovedi ca e ilegala? tb sa imi fac pb din cauza ei?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:46, 11 Martie 2009
Eu am venit in continuare pe perioada preavizului desi am primit scris ca nu e necesar sa vin. Iar in aceasta perioada am fost cercetat disciplinar ca nu vreau sa-mi ajut colegii in mod repetat. Intr-un mesaj anterior am si scris ce e pe foaia pe care mi-am inmanat-o ca sanctionare. pot sa le atrag atentia scris ca intra in contradictiie cele 2 probleme sau mai bine las sa am acest argument in instanta? Pe convocare e trecuta data la care mi s-a dat foaia cu convocarea si reiese faptul ca am fost convocat chiar in ziua in care s-a facut cercetarea disciplinara.
Au voie sa faca aplice sanctiune daca tot ei mi-au dat scris sa nu vin la serviciu pe perioada preavizului?
Daca dumneavoastra va prezentati la serviciu trebuie sa respectati disciplina munci, chia daca sunteti in preaviz. Daca angajatorul considera ca ati incalcat regulile de disciplina a muncii stabilite prin CIM si ROI atunci toate sa dispuna cercetarea disciplinara si aplicarea unei sanctiuni, dar numai cu respectarea dispozitiilor legale. Daca considerati ca sanctiunea a fost aplicata abuziv sau cu nerespectarea dispozitiilor legale , puteti contesta decizia de sanctionare in termen de 30 de zile de la comunicare la instanta de judecata (tribunal).
cum pot dovedi ca nu au dreptate cei care mi-au dat sanctiunea dc ei sunt singurii mei colegi? nu are nici o valoare faptul ca ei au dat scris ca nu e nevoie de prezenta mea? asa pot spune orice pt ca se sustin intre ei! cum tb sa ma comport la o urmatoare convocare? mi se da in cateva minute ca tb sa ma prezint la cercetare, altfel spun ca mi se intampla mai rau.
eu am intrebat superiorul dc are ceva e munca pt mine si mi-a spus ca s-au incheiat proiectele si nu mai e nimic de lucru. accesul la calculatorul de serviciu mi-a fost oprit. e posibil sa fiu acuzat acum ca nu vreau sa-mi ajut colegii si sa mi se dea sanctiune disciplinara?
Am inteles ca sunteti in preaviz in cazul concedierii pe motive care nu tin de persoana salariatului. In acest caz, puteti lipsi fara probleme 4 ore pe zi, fara diminuarea drepturilor salariale. Prin urmare, decat sa nu va intelegeti cu colegii, mai bine incercati sa va cautati altceva de munca si sa evitati eventualele conflicte care s-ar putea ivi in firma.
da, sunt in preaviz pt ca am fost concediat din mtive ce nu tin de persoana mea. Am primit scris ca nu tb sa ma prezint la serviciu in perioada preavizului, dar azi am primit observatii ca daca nu respect programul de lucru de 9 ore de luni pana joi si vineri 6 ore, mi se va da o alta sanctiune mai dura!!! Angajatorul e orbit de manie si nu mai tine cont de ceea ce da scris. De asta mi-a si fost teama si m-am prezentat la serviciu. Si mi-a mai zis ca e posibil sa nu fiu in preaviz pt ca inca nu am decizia de concediere si poate am o surpriza! Stiu ca isi bate joc de mine. Nu poate interveni nimeni de la itm? Cum fac sa stau doar 4 ore azi?

Alte discuții în legătură

Preaviz Marius Nou Marius Nou in foile primite la concediere scrie ca nu e trebuie sa vin la serviciu pe perioada preavizului. m-am uitat in codul muncii si nu am vazut asta scris. seful ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)