avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare accelerata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare accelerata

Firma la care lucrez urmeaza sa achizitioneze utilaje finantate din fonduri europene in valoare totala de aprox. 200.000 euro.
Putem folosi metoda de amortizare accelerata ?
Este cheltuiala deductibila integral ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:28, 27 Mai 2013
Buna seara,

Potrivit art.24, alineatul 6, litera b din CF, în cazul echipamentelor tehnologice, respectiv al maşinilor, uneltelor şi instalaţiilor, precum şi pentru computere şi echipamente periferice ale acestora, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare liniară, degresivă sau accelerată;
Inteleg ca legiutorul lasa la alegerea contribuabilului posibilitatea utilizarii amortizarii accelerate pentru imobilizarile descrise la articolul cu pricina.
Cititi de asemenea si prevederile alineatului 9 ale aceluiasi articol. Veti tine de asemenea cont ca reluarea subventiei la venituri sa se faca in aceeasi proprotie cu amortizarea.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare accelerata lacramiu lacramiu BUNAZIUA , IN CE CONDITII POT CALCULA AMORTIZARE ACCELERATA PENTRU ACHIZITIE AUTOTURISM ? AM INTELES CA TREBUIE SA INREGISTREZ O CERERE LA FINATE IN ACEST ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine sa fac ? iuli-ana iuli-ana societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de ... (vezi toată discuția)
Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)