avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul standard de acces pe proprietatea privatã ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul standard de acces pe proprietatea privatã a furnizorilor de reþele publice de comunicaþii electronice

Buna ziua,

Iata ca ANCOM a luat masuri si a publicat pe pagina sa oficiala contractul cadru de acces pe proprietatea privata pentru furnizorii de retele si telefonie.
Personal sunt uimita de multe dintre caluzele "standard" prevazute in acesta dar in mod special mi-a atras atentia una dintre ele:
11.1. Contractul se va înscrie de către OPERATOR în cartea funciară a imobilului asupra căruia se exercită dreptul de acces şi este opozabil oricărui titular al unui drept real asupra imobilului respectiv, deţinătorului cu orice alt titlu, precum şi dobânditorilor imobilului.

Poate nu inteleg eu prea bine din punct de vedere juridic dar in umila mea traducere ar insemna ca operatorul devine titular al unui zid/tavan... in urma inchirierii acestuia. Sper sa ma insel... mi-ar prinde bine o parere avizata pentru ca tocmai am o cerere a unui furnizor de internet care este dispus sa incheie un contract de inchiriere si nu as vrea sa fac ceva de nedesfacut.
Contractul integral este pe site-ul ANCOM:
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 13:18, 26 Februarie 2014
Sa citim intai legea si apoi ne deslusim si la contractul standard (care este o recomandare a ANCOM)

Deci LEGE nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii
electronice
(data intrării în vigoare: 31 octombrie 2012
[ link extern ]
A incheiat cineva (vreo asociatie de proprietari) contract(e) cu firme de cablu TV, telefonie, internet, dupa aparitia Legii 154/2012 si daca da, poate sa ne dea si noua ceva informatii?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
M. Gradinaru, utilizator
Am incheiat, in cele din urma, un contract de inchiriere/acces spatii comune imobil, cu o firma furnizoare de servicii de internet. Contractul este in forma simpla, nu are nicio legatura cu prevederile din contractul cadru mentionat in legea 154.
L.C.
Va rog o parere:
Am la ţară un teren intravilan, de-alungul caruia pe-o distanta de cca 120 de metri sunt 4 stilpi ai retelei electrice de 220 V. Cu acesti silpi (de RENEL) mi s-a retrocedat terenul. Stilpii RENEL fiind amplasati la cca 1 metru spre/pe interiorul terenului meu.

De vreo 3-4 ani pe acesti stilpi s-au montat retele (fire) de comunicatie (telefonie, internet, TV).

Cum sa procedez (daca am dreptul?) sa solicit tarif/chirie (intretinere, acces) firmelor de cablu-tv care au fire/retele in spatiul aerian al proprietatii mele ?


PS: Consiliul local al cominei are un tarif de 4 lei/metru liniar pentru retelele de comunicatie aplasate pe domeniul public.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Balaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie dksq dksq Buna ziua , locuiesc intr-un bloc unde rds-rcs nu are acoperire. Am fost la ei la casierie si am luat un acord care ar trebui semnat de presedintele ... (vezi toată discuția)