avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tacita relocatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tacita relocatiune

Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata.
Dar numai in situatia in care achiti chiria si folosesti in continuare imobilul.Daca una din cele doua conditii nu este indeplinita atunci nu mai poate fi aplicata tacita relocatie.
Tacita relocatiune se aplica tunci cand chiriasul si-a indeplinit obligatiile din contractul initial, a folosit peste termen spatiul netulburat de catre proprietar. In cazul relocatiunii se aplica clauzele prevazute in contractul anterior cu o singura diferenta : durata. Durata se considera nedeterminata si in acest caz contractul poate fi denuntat in orice moment (cu preaviz) de oricare dintre parti.
Tacita relocatiune( tacita reconductiune ) presupune folosinta bunului inchiriat cu acordul implicit al proprietatului, dupa expirarea termenului stipulat in contractul de inchiriere, indeplinidu-se, totodata , obligatia de plata a chiriei.

1810 Cod civil
Tacita relocaţiune


(1) Dacă, după împlinirea termenului, locatarul continuă să deţină bunul şi să îşi îndeplinească obligaţiile fără vreo împotrivire din partea locatorului, se consideră încheiată o nouă locaţiune, în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor.


(2) Noua locaţiune va fi însă pe durată nedeterminată, dacă prin lege sau convenţia părţilor nu se prevede altfel.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract eugen82 eugen82 Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)