avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit plata impozitul anticipat???????????????
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

plata impozitul anticipat???????????????

Nu inteleg ce soi de lege fiscala este asta...
Care este motivatia logica pentru care PRACTIC trebuie sa platesc in acelasi an de 2 impozit... O data pentru anul trecut si inca o data (aproape aceeasi suma) plata anticipata pentru anul in curs...
Nu este mai LOGIC si mai NORMAL sa platesc pentru anul in curs, la inceputul anului viitor in baza declaratiei fiscale pe care o depun???
DE CE STATUL TREBUIE SA INCASEZE ANTICIPAT??? CE FACE MARIA SA, STATUL, PENTRU CONTRIBUABIL CA SA MERITE SA INCASEZE ANTICIPAT???? In plus, stimabilii functionari publici nu stiu sa informeze sau sa scrie ce reprezinta taxele platite.... pe toate chitantele sunt numite "IMPOZITE DIN ACTIVITATI INDEPENDENTE" ... nu conteaza ca sunt plati anticipate, ca sunt impozite pe anul trecut, nici macar anul nu este trecut... Functionarul public nu a aflat ca exista si alte metode de transmitere a declaratiei de impunere (alta decat RECOMANDAT, prin posta, cu semnatura de primire...)
Ca si dumnealor, lucram in timpul zilei si ajungem acasa mult dupa ora de inchidere a postei. Si, poate parea curios, lucram si sambetele. Nu-mi permit sa stau ore intregi la coada la posta sa-mi ridic "recomandata"... Daca lasa plicul pur si simpul in cutia postala, ce o sa se intample??? Nu se inghesuie nimeni sa-mi plateasca impozitul daca-mi gaseste plicul... Si... domnilor... s-a descoperit intre timp internetul... e-mailul... ca tot se solicita in declaratia 200. Nu e mai simplu asa?? Vom fi si noi informati la timp... fara sa se aplice nu stiu ce penalitati, ca ti-ai permis sa fii la munca in loc sa astepti postasul....
Cel mai recent răspuns: niki stefan , utilizator 11:52, 20 Martie 2009
Aveti dreptul la deducerea cheltuielilor efectuate in scop profesional, iar acest lucru s-a mai discutat pe forum, va rog sa cautati.
:)Multumesc de ajutor... o sa incep sa caut in discutiile mai vechi de pe forum ...Sunt "nou-venita" pe acest forum, nu sunt inca familiarizata cu topicurile...
Am intrat din disperare, pentru ca nu am gasit nimic clar in nicio lege pe care am citit-o... Legile trebuie facute in asa fel incat sa fie intelese de toata lumea, nu numai de avocati... Sunt cateva probleme simple cu care te confrunti si cand intrebi, ti se raspunde simplu: "Cauta in legea x sau y"... Si daca nu gasesc ce ma intereseaza, iar de la adm. financiara nu inteleg limba functionareasca, ce ma fac??? :sorry:
Atunci ne intrebati punctual ce n-ati inteles, pentru asta e forumul :) Cu toate astea, ne propunem sa nu purtam aceeasi discutie de mai multe ori, de aceea si regulamentul de postare prevede ca mai intai e indicat sa cautati in subiectele mai vechi.
Imi cer scuze, am tot cautat prin toate discutiile purtate pe forum despre acest subiect si, sincer, nu sunt 100% lamurita. De exemplu, un PFA (traducator autorizat) poate deduce ca si cheltuiala laptop, fax, imprimanta ? Eu am cumparat un laptop care a suferit un "accident".(cineva a incercat sa mi-l fure din masina si fugind,din cauza faptul ca geanta nu a fost inchisa complet, l-a scapat pe jos si s-a spart...). Am incercat sa-l repar, insa nu mai poate fi folosit. Imi pot cumpara alt laptop si il pot deduce ca si cheltuiala ? Este posibil sa am 2 cheltuieli intr-un an cu asa ceva??? Multumesc si inca o data scuze daca s-a mai discutat despre asta..:(
Ce valoare avea laptop-ul?Daca avea o valoare sub 1800 era obiect de inventar.Il puteti casa , daca aveti vreo dovada ca s-a defectat iremediabil.Puteti cumpara si deduce un alt laptop.

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Roxie Roxie Buna seara. Sunt PFA la inceput de drum, si as avea nevoie de sfaturi legate de tinerea contabilitatii si declaratiile la Administratia Financiara. Pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire ne / si rezidentiala. tzuku51 tzuku51 Sunt PFA-Activitati de inginerie si consultanta(CAEN 7112) si imi desfasor activitatea in propriul apartament,la un birou de 0,80x1,50m cu scaunul aferent,la ... (vezi toată discuția)
Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)