1 Ridic de la casa de pensii decizia de pensie (personal, nu o trimit prin posta din anumite motive), o depun la birou. La cite zile se desface contractul de munca de la depunerea deciziei (unii zic in aceeasi . zi, altii 3 zile). iunie.
2. Daca fac contestatie, pensia stabilita mi se va atribui? Adica totusi pina la rezolvarea constestatiei?
MULTUMESC
1. Mesajul referitor la scrisul cu majuscule era pentru "madamadamada".
2. Raspunsul era dat tot de "madamadamada".
3. Nu puteti cumula pensia anticipata cu nici un alt venit pentru care se retine si plateste contributia pentru pensie.
4. Pensia anticipata este pusa in plata de la data incetarii raportului de serviciu.
5. Din Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici:
Art.98
...
(2) Constatarea cazului de încetare de drept a raportului de serviciu se face, în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea lui, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Actul administrativ prin care s-a constatat încetarea de drept a raporturilor de serviciu se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea lui.
Multumesc mult! In fine, mai am o intrebare:
Decizia mea de pensie a fost emisa pe 13 mai, in 15 mai ridicata de mine si semnata pt. ea de o functionara de la casa de pensie, (pe motiv ca nu au...bani pt. timbre sa trimita prin posta). Actul este la mine, nu am depus la servici din motivele de mai sus (nu prea am avut cu cine discuta si recunosc, am vrut sa mai acopar luna mai - luasem si concediul cuvenit pt. zilele lucratoare). Asadar, pe 3 iunie sau 4 iunie le depun la serviciul meu. Nu sunt probleme ca exista interval de timp de la emiterea deciziei si depunere?
Numai bine!
Am banuit, ca nefiind de vrista, depinde doar de depunere, sa zic asa. Sunt nesigura, fiindca nu citesc legi, doar ce tine de specialitatea mea (desi tatal meu a fost avocat). Nu avem nici comp. personal7resurse umane, iar conducerea noastra e cam nesigura si ea, sa nu zic altfel. Totusi, luni ma voi interesa si al serviciul juridic al prefecturii (institutia mea apartine de minister, insa si de pref.), sa preintimpin eventuale ezitari.
Sunt f. incintata ca am re-descoperit acest site! Il stiam, insa nu l-am accesat prea des. Multumesc mult pentru promptudine si intelegere.
Va doresc un w.end linistit si insorit!
Buna dimineatza!
In fine o intrebare: Daca depun decizia la servici, in asa fel, incit sa inceteze raportul de munca pe 15 iunie, contestatia la casa de pensie (pentru recalculare-mi se pare mica pensia, macar sa fiu linistita ca am incercat), pot sa o depun mai devreme decit acel act adninistrativ de incetare? Deoarece, constatia o pot face la 30 zile dupa data emiterii (13 mai sau ridicarii-15 mai), ori mie mi se va intrerupe ciontractul excat in 15 iunie.
O saptamina reusita!