avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... CONSILIER JURIDIC PE POST DE SECRETARA
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

CONSILIER JURIDIC PE POST DE SECRETARA

Buna ziua,
situatia mea este urmatoarea: sunt consilier juridic (si functionar public) in cadrul unei institutii publice de aproximativ 6 ani. De curand, directorul institutiei, deci seful meu direct, a hotarat sa isi schimbe secretara intetionand sa ma "onoreze" pe mine si cu sarcina de a raspunde la telefon, deschide corespondenta, inregistrarea documentelor si restul activitatilor pe care le indeplinea secretara. (cafele, gustari ... ). Toate acestea in conditiile in care am de raspuns la contestatii, petitii, de recuperat debite, de facut intampinari, instanta deci nu stau degeaba ca sa imi gaseasca si mie o ocupatie. Sa va mai spun si ca viitoarea fosta secretara este o domnisoara cu functia de referent, impertinenta care nu a fost niciodata sanctionata si pe care directorul nu a reusit niciodata sa o puna la locul ei :). De asemenea, in institutie mai exista o doamna cu functia de referent care indelineste atributii care ii depasesc calificarea si evident fisa postului, si inca doua persoane cu gradul de asistent, eu fiind principal. Acum, tot respectul pentru orice fel de munca desfasurata dar am senzatia ca importanta activitatii juridice in institutie si munca mea este trecuta la diverse; mai mult, in conditiile in care colegii nu inteleg ca nu pot face orice prostie pentru ca ii scapa semnatura juristului sau daca ceva este ilegal atunci este ilegal, ca nu sunt "portite" si cred in schimb ca de fapt juristul e nepregatit, trecerea la secretariat este efectiv o lovitura de imagine si o confirmare a parerii lor. Ca sa nu mai spun ce te mai poti concentra si respecta termenele cand ai de formulat un raspuns sau o intampinare in conditiile in care suna telefonul, se plimba toata lumea prin biroul tau si toti au ceva de inregistrat. Sincer, daca vroiam sa fiu secretara stateam relaxata si nu imi mai toceam coatele pe bancile scolii, vorba aceea. Intrebarea mea este cum pot scapa de sarcina secretariatului si sa fiu doar consilier juridic asa cum am fost pana acum si sa fac munca care imi place si pentru care m am pregatit? Mi a trecut prin cap si sa fiu o secretara foarte proasta, si sa refuz activitatea juridica daca tot este asa mare nevoie de alta secretara (mai am o colega pe juridic care este doar consilier nu consilier juridic si cu care imi impart sarcinile) dar imi place ceea ce fac si asta vreau sa fac in continuare si nici nu pot sa fac pe proasta si incompetenta pentru ca nu imi sta in fire. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 08:57, 31 Mai 2013
In mod normal daca dvs sunt consilier juridic intr-o institutie publica, acea instituie publica functioneaza in baza unui regulament de organizare si functionare ( ROF ), in acel regulament sunt specificate clar atributiile fiecarui, birou, serviciu, oficiu, compartiment, etc ( conform organigramei ) cu siguranta in acel regulament nu sunt specificate in dreptul atributiilor consilierului juridic atributiile pe care dvs le desfasurati acum, este o incalcare a actului normativ de catre directorul dvs si practic daca dvs refuzati sa le indepliniti directorului dvs nu va poate sanctiona disciplinar nevand un temei legal in acest sens.
Eu zic sa nu va lasati calcata in picioare....!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa tina contractele ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Cine trebuie sa tina contractele institutiei publice ? Ce salariat are aceasta obligatie de serviciu ? Juristul ? sau contabilitatea ? ... (vezi toată discuția)
Resurse umane Isac_90 Isac_90 Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane Isac_90 Isac_90 Lucrez intr-o institutie publica, fuctionar public - referent la compartimentul resurse umane. In organigrama la acest compartiment sunt cuprinse 3 posturi de ... (vezi toată discuția)