avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu crestere copil + ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie?

buna ziua
sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres maxim a-s dori daca se poate sa stau in concediu de risc maternal pana intru in prenatal si daca voi beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului chiar daca lucrez doar din decembrie 2012
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 27 Iunie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de risc maternal, concediu de maternitate etc.).

2. - Spuneti care este data prezumataa nasterii copilului ca sa vedem daca puteti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCCC.
- Daca veti naste cel mai repede in luna ianuarie 2014 atunci cele 12 luni eligibile sunt decembrie 2013 - ianuarie 2014 asa ca veti putea sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. Pentru a putea beneficia de concediul de crestere a copilului si indemnizatia aferenta trebuie sa realizati venituri in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

OUG nr.111/2010:
ART. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.


2. Daca medicul dvs. considera ca este cazul, da, puteti beneficia si de concediu medical pentru risc maternal.

In primul rand trebuie sa notificati in scris angajatorul ca sunteti insarcinata.
Cititi aici
www.avocatnet.ro/content/for...
buna ziua
din spusele doctorului va tebui sa nasc prin luna martie,asta daca totul decurge bine
voi putea beneficia de acea indemnizatie de crestere a copilului?
1. Daca veti naste in luna martie 2014 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt aprilie 2013 - martie 2014.

2. Fiind angajata din decembrie 2012 indepliniti conditiile pentru a beneficia de CCC.

3. In cele 12 luni sunt eligibile si lunile in care veti beneficia de concedii medicale (inclusiv conecdiul de risc maternal) si concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc frumos pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului davidel davidel Buna ziua!lucrez cu contract de munca din data de 16 aprilie 2013,la Putin Ti mpg am ramas insarcinata iar data probabila a nasterii copilului este 9 ... (vezi toată discuția)