avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa intru in risc maternal pe data de 30.11.2013. Intrebarea mea este urmatoarea: o sa beneficiez de indemnizatia de 2 ani pentru cresterea copilului in conditiile in care eu nu am inca un an de zile si o sa intru si in risc maternal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 15 Noiembrie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale de orice fel, concediu de maternitate etc.)

2. Asadar perioadele de concedii medicale sunt asimilate celor de obtinere de venituri si se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. Daca veti naste in mai 2014 cele 12 luni eligibile sunt iunie 2013 - mai 2014 asa ca veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal, indemnizatia de crestere copil angela87 angela87 sunt insarcinata in 14 saptamani vreau sa intru in concediu de risc maternal ca nu ma simt foarte bn... am la locul de munca 7 luni de la angajare exista ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)