avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Transmiterea fara plata a dreptului de exploatare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Transmiterea fara plata a dreptului de exploatare prin inchiriere

In cazul unui imobil ce trebuie renovat, propietate a unei persoane fizice (PF), sub ce forma poate fi transmis dreptul de exploatare prin inchiriere a imobilului catre o persoana juridica (PJ)?
Transmiterea dreptului de inchiriere catre PJ se face fara plata.
PJ va suporta cheltuielile de renovare urmand sa-si recupereze investitia prin inchirierea imobilului catre terti.
Cel mai recent răspuns: RRotaru , utilizator 16:32, 5 Martie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
PJ are in obiectul de activitate subinchirierea de imobile? Daca nu, atunci nu poate subinchiria, acel contract fiind lovit de nulitate absoluta pentru ca incalca principiul specialitatii capacitatii de folosinta.
daca da, se va incheia un contract de inchiriere, pe o suma modica, urmand a se compensa chiria cu cheltuielile de renovare.
Sa inteleg ca varianta Contractului de Comodat cu drept de inchiriere nu este OK ?
Contractul de inchiriere intre PJ si PF, chiar si pt o suma modica, obliga PF sa depuna regulat la Adm Financiara niste situatii. Doresc sa evit acest lucru.

PJ nu este constituita inca. Activitatea de inchirieri/subinchiriere imobile este codificata CAEN?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare imobil pers. fizica/juridica ? kozmo kozmo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare pentru d-voastra: detin un imobil - persoana fizica. Doresc renovarea acestuia si transformarea lui intr-o cladire de ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social - cea mai buna alegere ContSters264598 ContSters264598 Am o firma care are sediu social (= proprietate personala a actionarului unic) in orasul A si care detine un imobil in orasul B. As dori sa vand ... (vezi toată discuția)
Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite diferite Mikinoshiki Mikinoshiki Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite de diferite dimensiuni, care ulterior doresc sa le inchiriez. Avand in vedere ca pe PF pot avea doar 5 ... (vezi toată discuția)