avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite diferite

Doresc sa achizitionez pe persoana fizica 9 depozite de diferite dimensiuni, care ulterior doresc sa le inchiriez. Avand in vedere ca pe PF pot avea doar 5 contracte simultan intr-un an, iar de la al 6-lea trebuie o entitate juridica, pot face urmatorul demers?
Inchiriez 5 depozite pe persoana fizica la clienti, iar celelalte 4 le dau in comodat la firma unde sunt asociat unic, firma care da mai departe in chirie aceste depozite catre clienti.
Doresc sa stiu daca este in regula cu acest contract de comodat (care specifica ca PJ poate subinchiria) intre mine PF si PJ detinuta?
Impozitul pe cladire este platit in continuare de PF. Se schimba acesta daca depozitele sunt date in comodat?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mikinoshiki , utilizator 20:20, 5 Noiembrie 2020
Asta e activitate comerciala si va trebui sa aveti inregistrata la registrul comertului o intreprindere individuala sau un srl. Persoanele juridice, carora le veti inchiria spatiile de depozitare, sigur va vor cere factura pentru a-si putea deduce cheltuielile in contabilitatea lor si dumneavoastra ca persoana fizica, nu o sa le puteti da.
Am mentionat ca am un srl de pe care pot subinchiria. Sunt si persoane fizice care doresc sa inchirieze, iar acolo este suficient un contract declarat la finante. Eu doresc ca 5 depozite sa le inchiriez de pe persoana fizica cu contract catre persoane fizice. Iar restul de 4 depozite sa fie in comodat cu drept de subinchiriere la srl. Daca sunt persoane juridice care vor factura, atunci inchiriaza de la srl.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
Mikinoshiki, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea fara plata a dreptului de exploatare prin inchiriere RRotaru RRotaru In cazul unui imobil ce trebuie renovat, propietate a unei persoane fizice (PF), sub ce forma poate fi transmis dreptul de exploatare prin inchiriere a ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)