avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de sanctionare

Buna ziua!
Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%).
Intrebarea mea este daca trebuie depusa decizia la ITM? Unele persoane mi-au spus ca nu este nevoie sa inregistram decizia la ITM . Este adevarat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:01, 6 Martie 2009
Eu am dus decizia la ITM cand am avut astfel de cazuri.
Nu se duce la ITM pentru ca sanctiunea nu este o modificare a CIM. Ramane la dosarul de personal al salariatului. Important este ca aceasta decizie sa fie semnata de salariat ca stie de sanctiune.
Decizia de sanctionare se comunica salariatului. Nu este obligatorie inregistrarea ei la ITM. Statele de plata sunt insotite de o copie a acestei decizii, contabilitatea in baza ei opereaza retinerea salariala. Inspectorii ITM care verifica statele in momentul depunerii acestora pot solicita copii ale actelor in baza carora salariul brut sufera modificari.
nu este nicio prevedere legala care sa va oblige sa comunicati la ITM decizia respectiva. Se comunica la ITM numai in cazul in care se aplica sanctiunea cea mai drastica, respectiv desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Dar in cazul in care se emite o decizie de acordare a unui spor de fidelitate, se duce la ITM decizia?

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca devil_advocate devil_advocate Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare: - suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile; - reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o ... (vezi toată discuția)