Buna seara as dori daca e posibile avere drept la mostenire .va povestesc pe scurt care este povestea mea Tatal meu sa ! Despartit de mama cand eu aveam 4 ani find cea mai mica di cele 4fete tata a plecat cu o femeie care are 2 baieti si anpreuna au facut o casa eu asi dori sa! Stiu acum ca tatal meu a decedat si am aflat de curand c el a decedat din 2005 si nu nea anuntat nimeni nici pe mine si nici pe surorile mele tin sa mentionez ca eu am stat cu tatal meu si cu concubina lui de la varsta de 4 ani pana la vrsta d15 ani dupa aceia am plecat la mama mea care este ne divortata de tatal meu .asi dori sa stiu daca am avea dreptul la casa care au facuto tatal meu cu acea femeie si ce mati sfatui sa fac VA MULTUMESC DIN SUFLET
Da, aveti dreptul la mostenire de pe urma tatalui dvs.
Va trebui sa dezbateti succesiunea la notar, daca va intelegeti cu mama vitrega, iar in caz contrar, va trebui sa o dezbateti la instanta. In acest caz, trebuie sa luati legatura direct cu un avocat, pentru a va redacta actiunea si a va reprezenta in instanta.
Trebuie vazut cine e proprietar in actele casei, poate au facut casa pe numele concubinei si putin probabil sa castigati ceva. Daca tatal e proprietar, din acte rezulta ca parintii dvs sunt proprietari, iar pt partea tatalui si mama il mosteneste pe tatal dvs.
Apoi, să nu uităm că decesul a avut loc în 2005. Posibilitatea de a anula certificatul de moştenitor ar exista doar dacă fetele ar face dovada acceptării succesiunii sau dacă ar obţine, pe cale judecătorească, o repunere în termenul de acceptare în temeiul faptului (greu de crezut, dar cine ştie...) că nu au cunoscut decesul tatălui lor.
PS Scuzele mele! Abia acum am observat că userul a menţionat că mama nu este divorţată de tatăl fetelor. Prin urmare, da, şi mama ar putea moşteni.
Va multumesc di suflet ca ati dat curs la problema mea . Daca e cineva care at putea sami spuna cum as putea afla daca casa e pe numele tatalui meu va rog sa ami spuneti . As putea afla de la primaria de care apartine satul respectiv? Ma gandesc ca poate nu au voie sa spuna ? Oricum multumesc tuturor celor ce ami raspundeti
Aflati cine e pe rol fiscal cu imobilul. Mergeti cu certificatul de deces al tatalui, cu cel de nastere al dvs si carte de identitate si cereti un fiscal pt dezbaterea succesiunii. ;)
Succesiune
ingprofmec
In oct 2007 mama mea s-a stins fulgerator.Am ramas 3 fiice si sotul supravietuitor.Nu am vrut sa-l mai purtam pe tata,in varsta de 75 de ani, pe la ... (vezi toată discuția)
Succesiune
jean59
Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ... (vezi toată discuția)