avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare

Deranjez cu câteva întrebări. Am cerut contestarea la executare la o pedeapsa care s-a prescris in Aprilie.
Mi-a fost acceptata aceasta contestare, insa termenul dat este in SEPTEMBRIE!!!

Nu am nici o idee de ce așa târziu. Ce doresc eu sa știu este :
1. Faptul ca aceasta contestatie a fost acceptata poate însemna ca a fost verificat termenul de prescriere a pedepsei?
2. Pot sa ma întorc in tara îs sa invoc numărul de dosar in momentul care voi fii arestat la București ?
3. Este posibil sa se solutioneze aceasta contestatie dacă vin si sunt arestat la București sau o sa trebuiasca sa aștept in arest pana in Septembrie ??

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: portospirate , utilizator 09:45, 3 Iunie 2013
Ok nu cred ca am întrebat corect. Eu știu ca termenul a expirat asta nu este o problema.
Întrebarea me ar fi care este procedura in cazul cand o pedeapsa este prescrisa dar mandatul de arestare este încă in vigoare
Eu vreau sa ma întorc. Sunt constient ca voi fii arestat pe aeroport. Dar as dori sa știu procedura. Cat poate sa dureze retinerea. In cât timp voi fii dus in fata unui judecător. Ce putere de decizie are acesta asupra rețineri in momentul in care constata ca termenul de prescriere este îndeplinit.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv+mandat arestare preventiva tudor2017 tudor2017 Buna ziua , pentru un Condamnat definitiv care este in arest si isi executa pedeapsa , intre timp a primit si un mandat de arestare preventiva in alt dosar . ... (vezi toată discuția)
Prelungire arest cu 60 de zile Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Prietenul meu dupa ce i-au expirat cele 29 de zile de arest preventiv,i-a venit un nou mandat de 60 de zile si a fost transferat la Rahova.Ce ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoreasca?? MihaiClaudiu2022 MihaiClaudiu2022 Buna ziua !in decursul anilor 2011-2019 am avut 3-4 dosare penale ,toate cu pedepse sub 2 ani!ultima pedeapsa find de 1.5 ani si am terminat executarea in 2019 ... (vezi toată discuția)