avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune?

Buna ziua,
tatal meu a cumparat o casa in anul 1971 in timp ce era in divort cu sotia lui,(cu care avea un copil) in contractul de vanzare-cumparare este specificat ca imobilul este cumparat de tatal meu aflat in divort cu sotia lui ,cu toate ca era deja de cativa ani buni deja cu mama mea (cu care s-a casatorit dupa divort si cu care a avut doi copii,eu si fratele meu ).Eu din cate am inteles din decizia instantei tatal meu a lasat un apartament fiului pentru a nu avea pretentii la casa in care locuim noi astazi.Tatal meu a murit in anul 1994 , in tot acest timp nu s-a facut succesiunea si acum as vrea sa o deschid .Va rog respectuos sa-mi spuneti care este procedura ,stiti cumva care este si costul?Chiar daca nu s-a deschis succesiunea in acest moment propietaraul casei este mama mea?
In asteptarea raspunsului DVs. va multumesc anticipat.
Cu stima,
Solomon.S
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:25, 7 Martie 2009
in primul rand scoateti un extras CF si veti afla cine e proprietarul de drept.Apoi, adresati-va unui notar public si deschideti succesiunea.
Sau pentru a scadea costurile va puteti adresa instantei de judecata, in speta judecatoriei, cu o cerere de iesire din indiviziune
:">Va multumesca pentru amabilitatea Dvs. de a-mi raspunde...Spuneti-mi va rog frumos daca eu fac o cerere pentru iesire din indiviziune acest lucru inseamna ca eu cer sa ies din dreptul la mostenire...?:(
NU iesiti din nimic, inseamna doar ca vreti sa intrati in posesia partii ce vi se cuvine.
ok.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Succesiune 2claudia.m 2claudia.m buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri: tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista ... (vezi toată discuția)
Urgent covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 sa cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu si mama lui.in acte sant trecuti in ordinea urmatoare:numele tatalui meu specificandu se ... (vezi toată discuția)