avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,

as vrea sa ma ajutati cu cateva lamuriri:
tatal meu a decedat acum 2 ani, din prima casatorie suntem 2 frati, din a doua casatorie nu exista copii..., sotia lui..alta decat mama mea doreste sa ne indeparteze de la mostenire..clasica poveste...eu locuiesc in Bucuresti
tatal meu a trait si locuit in Cluj, acolo fiind si bunurile care urmeaza sa faca parte din masa succesoriala...
trebuie sa deschid eu si fratele meu actiune in instanta..?
as vrea sa stiu cum sa procedez, ..? poate mama mea vitrega, sa instraineze bunurile,fara actele de succesiune..? cum pot bloca acest lucru ?
considerati ca este mult mai bine sa angajez un avocat pentru derularea acestui proces ?
va multumesc anticipa pentru raspuns.










Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:35, 18 Noiembrie 2010
Trebuie sa mergeti la un notar in Cluj, acolo unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs., pentru deschiderea succesiunii cat si pentru iesirea din indiviziune. Mama vitrega nu poate instraina nimic inainte de dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune, nu va faceti probleme. In instanta puteti mege pe aceeas procedura numai daca nu va intelegeti in ceace priveste iesirea din indiviune. Faceti o actiune judecatoreasca la tribunalul din Cluj in care solicitati dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune si angajati un avocat daca se poate.
eu zic sa intrati direct in instanta.. e clar din ce spuneti ca nu va intelgeti cu mama vitrega
v-ar fi de ajutor un avocat, mai ales ca procesul se va desfasura la cluj. pt dezbaterea succesiunii si partaj, va trebui sa va adresati instantei, daca nu exista intelegere intre mostenitori
buna ziua.
daca tatal dvs. a decedat in urma cu doi ani , aveti mare grija sa nu care cumva sotia dansului , sa va decada din drepturile succesorale .
daca nu ati dat declaratie de acceptare a succesiunii , la notar, in termen de 6 luni de la decesul defunctului, sotia supravietuitoare poate invoca prescriptia dreptului de optiune succesorala .
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Mostenire mireladolta mireladolta buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)