avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu timp partial - repartizarea programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu timp partial - repartizarea programului de lucru vs. munca la domiciliu

Buna ziua,
Dupa cum stim, in cazul contractelor de munca cu timp partial exista obligativitatea scrierii in contract cf art 105 Codul muncii
a) durata muncii și repartizarea programului de lucru;

In cazul in care se presteaza munca la domiciliu, cf art.108 Codul muncii
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariații cu munca la domiciliu își stabilesc singuri programul de lucru.

In acest caz, se respecta cerinta de la art.105 ? Cum?
Ati avut experiente de control in cazuri similare?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:47, 3 Iunie 2013
Nu e chiar asa de complicat.
La art 105 alin 1 lit b CM se mentioneaza contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde condiţiile în care se poate modifica programul de lucru.
La art 108 alin 2 CM se mentioneaza ca in vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.

Coroborati cele doua articole si aveti solutia.
trandafir2 a scris:
In acest caz, se respecta cerinta de la art.105 ? Cum?
Art. 105.
(2) În situația în care într-un contract individual de muncă cu
timp parțial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1),
contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Ati avut experiente de control in cazuri similare?

Buna ziua, revin cu rugamintea din primul mesaj, daca cineva a intalnit situatia in practica (contract de munca la domiciliu cu timp partial) si cum a procedat?
Va rog cu respect, nu imi raspundeti cu ghicitori sau şarade. Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu Lielena Lielena Ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariat pentru a lucra la domiciliu? Salariatul e navetist si uneori conditiile meteo fac ca trenul sa intarzie si ... (vezi toată discuția)
Angajat dar lucrez de acasa bluesky_c3 bluesky_c3 Imi puteti spune care sunt procedurile pentru situatia in care ma angajez la o firma care presteaza servicii online (webdesign) iar eu voi lucra de ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu ContSters171656 ContSters171656 BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU, IN CONDITIILE IN CARE DE 2 ANI LUCREZ LA DOMICILIU FARA CA ACEST LUCRU SA FIE STIPULAT IN CONTRACTUL DE MUNCA CE DREPTURI IMI ... (vezi toată discuția)