avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lege retrocedare 2013
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lege retrocedare 2013

Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest caz cum se procedeaza in baza noi legi.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicutarasescu , utilizator 16:13, 2 Iunie 2013
Stimat forumist,

Evident, nu pot să cunosc toate amănuntele privind modul soluționării despăgubirilor pe Legea 165, fiind o lege nouă.

Totuși, trebuie să aveți în vedere prevederile următoare ale Legii:

Art. 4. - Dispozitiile prezentei legi se aplica cererilor formulate si depuse, in termen legal, la entitatile investite de lege, nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cauzelor in materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instantelor, precum si cauzelor aflate pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului suspendate in temeiul Hotararii-pilot din 12 octombrie 2010, pronuntata in Cauza Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Cu stimă.
Va multumesc pentru raspuns.Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? ce este de fãcut pe plan intern și la cedo? hdm hdm - daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot ... (vezi toată discuția)
Legea despagubirilor tudoru tudoru buna ziua, cum se numeste legea si ce articol trebuie invocat in cazul doresc sa primesc despagubirea pentru o parcela pe care comunistii au construit un ... (vezi toată discuția)