avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Care este procedura în cazul restituirilor imobilelor naționalizate? Ce este de fãcut pe plan intern și la CEDO?

- daca am facut plangere la C.E.D.O. in anul 2012, pe fondul L.10/2001 si am primit confirmarea primirii plangerii, dar cazul inca nu a fost judecat, eu pot beneficia de prevederile L.165/2013 si daca "da", ce trebuie sa fac? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:34, 3 Iunie 2013
Stimat forumist,

Dispozițiile Legii 165/2013 arată includerea în cadrul procedurilor de retrocedare și a cauzelor aflate pe rolul CEDO.

În acest sens, Art. 4 prevede:

Dispozitiile prezentei legi se aplica cererilor formulate si depuse, in termen legal, la entitatile investite de lege, nesolutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cauzelor in materia restituirii imobilelor preluate abuziv, aflate pe rolul instantelor, precum si cauzelor aflate pe rolul Curtii Europene a Drepturilor Omului suspendate in temeiul Hotararii-pilot din 12 octombrie 2010, pronuntata in Cauza Maria Atanasiu si altii impotriva Romaniei, la data intrarii in vigoare a prezentei legi.


Despre ce aveți de făcut, este dificil de spus, având în vedere că este o lege foarte nouă. Peste un anumit timp nu ar fi rău să faceți anumite adrese prin care să cerereți un răspuns despre stadiul analizei dosarului în România.

Cât despre CEDO, în acest moment, nimic. Sunt și eu curios să văd poziția Curții despre cauzele aflate pe rolul ei, deoarece există și dosare în stadiu mult mai avansat de judecare decât al dvs, adică introduse de mult timp și a căror judecare a fost suspendată datorită termnenului de grație decurgând din procedura-pilot. În acestea, CEDO va trebui să reia judecarea și să dea o soluție, care va fi aplicabilă tuturor cauzelor aemănătoare.

Cu stimă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege retrocedare 2013 nicutarasescu nicutarasescu Buna ziua,mai trebuie refacute cererile pentru retrocedari in urma promulgarii acetei legi.In cazul unui proces la CEDO pe legea 18 care a fost oprit,in acest ... (vezi toată discuția)
Dosar de retrocedare cedo mariaextra mariaextra Buna ziua! Am si eu 2 intrebari: 1) S-a publicat vreo [u]Decizie din partea C.E.D.O[/u] cu privire la \\"Legea Proprietatii\\" 165/2013 in urma expirarii ... (vezi toată discuția)
Legea despagubirilor tudoru tudoru buna ziua, cum se numeste legea si ce articol trebuie invocat in cazul doresc sa primesc despagubirea pentru o parcela pe care comunistii au construit un ... (vezi toată discuția)