avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie de buna executie contract de achizitie privata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie de buna executie contract de achizitie privata

Buna ziua.As dori sa stiu daca este legal ca intr-un contract de achizitie privata,nu publica sa fie stipulata returnarea garantiei de buna executie dupa incheierea procesului verbal de receptie finala,adica dupa expirarea garantiei de buna executie,ceea ce incalca prevederile HG 925/2006 unde este stipulat faptul ca garantia se elibereaza in cuantum de 70% la receptia lucrarilor si 30% la receptia finala a acestora.As dori sa stiu daca aceasta clauza poate fi considerata o clauza abuziva,in conditiile in care s-a organizat o licitatie,fie ea si privata,cu mai multe oferte,nefiind vorba despre un contract de incredintare directa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:30, 7 Iunie 2013
HG 925/2006 si OUG nr.34/2006 reglementeaza achizitiile publice. Nu , clauza nu este abuziva.
Fiind vorba despre un contract privat, nu sunt incidente prevederile legislatiei achizitiilor publice.

O clauza intr-un astfel de contract privat poate fi abuziva doar daca incalca legile aplicabile comerciale, in principiu cod comercial, cod civil, etc., ceea ce in speta nu cred ca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie maribog maribog Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca ... (vezi toată discuția)
Documente constatatoare adibeea adibeea buna ziua va rog sa ma ajutati din nou are cineva vreun exemplu de document constatator, intocmit conform HG nr. 834/22.07.2009, art. 60 va multumesc ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie cateldestept cateldestept Am in derulare un contract de prestari servicii (dirigentie santier), pentru care garantia de buna executie s-a constituit integral prin plata cu OP (clauza ... (vezi toată discuția)