avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contractul de mediere are titlu executoriu?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contractul de mediere are titlu executoriu?

Se poate executa un contract incheiat la mediator de catre asociatia de proprietari si un restantier?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 20:50, 4 Iunie 2013
contactul de mediere este un simplu act sub semnatura privata. dnu este titlu executaoriu.pentru a asta trebuie facut proces unde il folositi. era de dorit sa aveti deja procesul , duceati acordul judecatoarei si se pronunta o hotarare in baza lui. de aceea este de dorit sa consultati un avocat inainte....

~ Conținut șters la cerere ~
Probabil ca au tangentat un proces si au fost trimisi la mediator sa mai degreveze instantele !
Nici daca se autentifica la un notar?
Trebuie facuta o distinctie intre contractul de mediere si acordul de mediere.

Contractul de mediere constituie titlu executoriu pentru onorariul mediatorului conform prevederilor art. 48 din Legea 192/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Daca vorbim de acordul de mediere, pentru a deveni titlu executoriu el trebuie investit de instanta. Poate fi si autentificat la notar.

Alte discuții în legătură

Acordul de mediere investit cu titlu executoriu Ciobanu Vasile Ciobanu Vasile In diferite cercuri de discutii cu referire la mediere, apare din ce in ce mai des o dorinta exprimata de mediatori [b]\"acordul de mediere sa fie executoriu, ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Despre mediere Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua, As dori sa propun spre discutie urmatoarea speta, pe care eu personal nu am mai intalnit-o pe forum: In urma unui litigiu cu unul dintre ... (vezi toată discuția)