avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ?

Buna ziua,

Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe acoperisul blocului.

Problema este ca evenimentul s-a intamplat in fata blocului unde am apartamentul proprietate personala, iar domiciliul meu pe buletin este la adresa parintilor mei ce locuiesc in acelasi sector.

La politie mi s-a spus ca nu mai este necesara viza de flotant si ca pot scrie pe reclamatie urmatoarele : "cu domiciliul la ... si locuiesc fara forme legale la adresa...". Mentionez ca nu am dorit sa depun reclamatia in forma sugerata si as dori sa stiu daca mai este sau nu mai este nececsara viza de flotant in cadrul schimbarilor de domiciliu in acelasi oras.

Multumesc.
Locuitul mai mult de 15 zile inseamna ca are de gand sa stea la una din locuinte un timp pentru ca are treaba in zona.

Aveti un apartament in bloc, mai aveti o casa la tara si mai aveti una la mare. Domiciliul e la apartament, deci CI va fi pe acea adresa, iar pentru casa de la tara si de la mare va faceti viza de resedinta pentru ca din cand in cand va duceti sa scrieti o carte in linistea gradinii sau in clipocitul valurilor. Si e bine sa nu patiti necazuri cu politia ca locuiti ilegal in casa dv.

Si daca ai 10 case, in fiecare locuiesti mai mult de 15 zile o data, trebuie viza de resedinta, ca nimeni nu te cauta la numarul caselor, dar te cauta la cat stai intr-un anume loc. Asta din punct de vedere al politiei locale.
@tran, daca aveti probleme de intelegere si perceptie , sa stiti ca daca va izbiti cu capul de perete, nu va ajuta :)


"Viza de flotant se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc in alta parte decat acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, studenti, persoane care locuiesc in gazda etc.)

Daca te-ai mutat temporar este bine sa declari acest lucru la Serviciul de Evidenta a Persoanelor in raza localitatii unde locuiesti temporar. Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara."


Acu' din lege OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani:

Art. 26
(1) Cetatenii romani au dreptul sa isi stabileasca sau sa isi schimbe, in mod liber, domiciliul ori resedinta, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege.
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.

Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala*).

Art. 30
Resedinta este acolo unde persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu**).

Art. 31
(1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.

Art. 32
(1) Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute la art. 28.
(2) Se excepteaza de la obligatia prevazuta la alin. (1):
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;

b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.



Dvs ati scris asta :

Daca locuiti la o anumita adresa, dar aveti 3 apartamente proprietate nu sunteti obligat sa faceti viza de flotant pe fiecare apartament detinut,


Iar eu am scris ca si sa vrea, nu ar fi putut pentru ca nu poti avea decat o singura resedinta. Iti declari resedinta acolo unde ai locuinta secundara daca stii ca locuiesti acolo mai mult de 15 zile.

Stimata doamna, sugerati utilizatorului sa se mute la circa de politie sa nu mai stea toata ziua pe drum si sa piarda timpul.




Asa cum ii place se se mute ( pt a locui mai mult de 15 zile) din loc in loc, va trebui sa se inregistreze la evidenta populatiei.. altfel se cheama ca locuieste fara forme legale ( de la asta am pornit) si risca.. o amenda, nimic altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!daca locuiesc intr un sat în interes de serviciu e ... netsky netsky Buna ziua!Daca locuiesc Intr un sat în interes de serviciu e necesar să .mi fac viza de flotant? (vezi toată discuția)
Flotant / viza de resedinta FLORY1962 FLORY1962 Ce valabilitate are viza de flotant si daca la expirarea acesteia proprietarul domiciliului anterior trebuie sa-si dea din nou acordul din nou la .politie ... (vezi toată discuția)