avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Desfãºurarea proceselor în timpul vacanþei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Desfãºurarea proceselor în timpul vacanþei judecãtoreºti

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,am pe rol un proces pentru o mostenire puteti sa-mi spune-ti daca pe timpul vacantei judecatorilor acest proces continua? procesul in am in Constanta , din cate am auzit in luna iulie judecatorii intra in vacanta este adevarat?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:34, 3 Iulie 2013
Buna ziua,
Vacanta judecatoreasca este intre 01.07 - 31.08.
Pe perioada vacantei se judeca doar dosarele cu celeritate.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Dosare cu celeritate? #-o#-o:foottap:

Eu cred ca toti justitiabilii ar dori celeritate in rezolvarea pricinilor lor... Nu credeti?
Celeritatea este stabilita de lege nu de justibiabili.
Asta este.
Da, veti avea urmatorul termen in septembrie daca aveti termen in iunie.
Eu vreau să fac o contestație în Justiție privitor la calculul clar eronat al facturilor pentru încălzire centralizată din lunile din iarna 2012-2013, pentru care s-a scris și articol în ziarul local - vedeți link-ul aici: [ link extern ]
Am urmat pașii normali în ce privesc contestațiile - Asociația de Proprietari, CET, Primărie, ANRSC - la care doar ANRSC-ul ce m-a informat detaliat, așa observând că pe lângă încălcarea Legii 325/2006, nu s-a făcut corect împărțirea consumului pe apartamente.
Vă rog din suflet să-mi spuneți dacă pot face contestație (nu știu nici pașii ce trebuie urmați, n-am experiență cu procesele) la Tribunal în vacanța judecătoreascăși dacă e vreun termen limită de depunere. Precizez că am mai făcut o contestație și către noua conducere a Asociației a sumei aberante pentru căldură pe dec. 2012 de 1413 lei/apartament cu 2 camere, dar nu s-a dat niciun răspuns nici după 30 zile, replicându-se că ... ”noi nu putem recalcula ce n-au făcut foștii ”șefi”, pentru că ne sar în cap ceilalți proprietari cărora trebuie să le adăugăm sumele (conform legilor și ale evidențelor)”.
Și este așa de clar totul, am făcut investigații, în realitate factura scăzând cu de 3 ori mai puțin, luând valorile fiecărui gigacalorimetru, pt. fiecare scară !
POT FACE CONTESTAȚIA ÎN JUSTIȚIE ÎN VACANȚA JUDECÃTOREASCÃ DE VARÃ ?
DACÃ DA, CUM PROCEDEZ, CONCRET (N-AM MAI AVUT TANGENȚÃ CU PROCESELE).


MULȚUMESC DIN SUFLET, ANTICIPAT !
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
280366, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv și fără o minimă precauție în a fi pregătit cu orice fel de dovezi care să-i susțină cauza ? rmf rmf Ce poate păți un avocat dacă a dat pe cineva în judecată nedocumentat, abuziv (chiar inducând în eroare Instanța de Judecată) și fără o ... (vezi toată discuția)
Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Cererea reconvenţională respinsă şi decăderea din dreptul de a propune probe, încalcă principiul egalităţii în drepturi ? asd1 asd1 La al 4-lea termen din Iunie 2015 al unui Proces Civil, m-am trezit cu hotărârea Instanţei de a-mi respinge Cererea Reconvenţională depusă la început, ... (vezi toată discuția)