Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema:am fost instiintat de catre administrator ca presedintele asociatiei de proprietari a luat suma de 1050 de lei din casierie fara nici un fel de document justificand ca trebuie sa remunereze avocatul asociatiei.Nu stim cum sa procedam,daca v-ati confruntat cu asemenea situatie va rog frumos sa imi dati si mie un sfat cum ar trebui sa procedez.Va multumesc!
E simplu. Orice bani se dau, se dau pe chitanta sau ordin de plata. Vrea bani pentru avocat semneaza un ordin de plata ca a primit respectiva suma si ca va aduce acte doveditoare. Altfel NU. Nu se dau bani pe ochi frumosi, prietenii ... Casierul e bun de plata.
Corect si pentru a nu avea dureri de cap administratorul trebuia sa-i dea sub forma unui avans spre decontare, completa o dispozitie de plata (pe care se precizeaza inclusiv scopul pentru care se dau banii) si-l punea pe presedinte sa semneze de primire. (Eu doar asa lucrez, indiferent cat de bine ma inteleg cu presedintii, cu unii sunt chiar prietena, dar niciunul n-a indraznit vreodata sa refuze semnarea DP). La acea dispozitie se ataseaza ulterior documentele justificative, adica factura si chitanta de la avocat. Daca nu apare cu ele intr-un termen rezonabil presedintele trebuie sa verse banii inapoi in casierie, pe baza de chitanta. Daca i-a dat banii doar pe incredere trebuie sa-i ceara, in mod ferm, banii inapoi sau chitanta de la avocat. Daca nu recunoaste luati legatura cu avocatul si vedeti cat e adevar si cat minciuna din ceea ce zice presedintele.