avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire viza de sedere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire viza de sedere

I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following:

I-am scris această întrebare în limba engleză și oferă o versiune Google Tradus de aceeași întrebare imediat următoare:

I am a US Citizen seeking a 5-year extended stay visa or permit in Romania. I applied at the Bureau of Immigration for the visa a few weeks after arriving in Oradea. I have been told by the Immigration Officer that my request has been granted in Bucharest, but there has been a delay in me receiving my identity card and official documentation and now my 90 day automatic right to stay in the country without special exceptions is about to expire. What should I do?...leave the country, stay and be patient (knowing that if I am asked for papers by any police or official I have exceeded my legal stay...?????)

Sunt un cetatean american care caută o viză de 5 ani sejur prelungit sau permis în România. Am aplicat la Biroul de Imigrare pentru viza câteva săptămâni după sosirea în Oradea. Am fost spus de către ordonatorul de imigrare care cererea mea a fost acordat la București, dar a existat o întârziere în mine a primi buletinul de identitate și a documentelor oficiale și acum dreptul meu de 90 zile automate pentru a rămâne în țară, fără excepții speciale este pe cale de a expira. Ce ar trebui să fac? ... Părăsească țara, rămâne și de a fi pacient (știind că dacă am cerut actele de orice poliție sau oficial, am depășit șederii mele legal ...?????)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:52, 5 Iunie 2013
Daca pana la data expirarii vizei nu primiti dreptul de sedere nu aveti alta solutie legala decat aceea de a parasi Romania, dupa care puteti sa solicitati din nou o noua viza, si poate intre timp primiti raspuns favorabil. Dvs. puteti sa solicitati autoritatilor romane de la Oradea unde ati depus cererea, sa va comunica care este stadiul solicitarii dvs, iar acestea sunt obligate a va raspunde in termen de 30 de zile.
If by the expiry date granted residency visa you have no other solution than to legally leave Romania, then you can request a new visa again, and maybe in the meantime received favorable response. You can only ask the Romanian authorities in Oradea where you made ​​the request, to communicate the stage of your request and will respond to them are required within 30 days.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
Justitiarul711, utilizator
For clarification: It is not a residency visa that I am currently in possession of. Rather, it is my US Passport evidencing the date that I entered Romania. The law provides a US Visitor the right to say in Romania for a total of 90 days in any 6 month period. It is the 90 days that are about to expire. Meanwhile I am told that my 5 year extended stay residency has been granted, but I am still without the paperwork proving that I have been granted that extended stay right.

If this changes your response in any manner, please respond again.

Thank you.

Pentru clarificare: nu este o viza de rezidenta, care sunt în prezent în posesia lui. Mai degrabă, aceasta este meu pașaport american care atestă data la care am intrat în România. Legea prevede un vizitator din SUA dreptul de ședere în România pentru un total de 90 de zile în orice perioadă de 6 luni. Este de 90 de zile, care sunt pe cale să expire. Între timp mi sa spus de către ofițerul meu de imigrare care mi 5 ani de rezidenta Extended Stay a fost acordat, dar eu sunt încă fără documente doveditoare de care au fost acordate, care sejur prelungit drept.

Dacă aceasta se modifică răspunsul în orice mod, vă rugăm să răspundeți din nou.

Mulțumesc.
Regret, dar si in acest caz raspunsul este negativ. Daca dvs. v-au fost acordate 90 de zile ca drept de sedere pe teritoriul Romaniei, in intervalul de 6 luni, iar acestea au expirat, este de la sine inteles ca va trebui sa parasiti Romania daca nu aveti un act justificativ care sa confirme ca mai puteti ramane. Solicitati institutiei din Oradea a va comunica punctul lor de vedere in cazul dvs. pentru a pleca linistit. Eventual puteti imputernicii pe cineva care sa va ridice raspunsul in lipsa dvs. si care sa va comunice telefonic rezolutia autoritatilor romane in acest caz.

Sorry, but in this case the answer is negative. If your. you were granted 90 days as the right of residence on the territory of Romania, within 6 months, and they have expired, it is self understood that Romania will have to leave if you don't have a voucher that confirms that you can get. Request from the institution in Oradea will communicate their point of view to you from to leave peacefully. Possibly you can imputernicii someone who will pick up the answer in your absence. and that will communicate by telephone the Roman authorities and resolution in this case.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile și obligațiile cetãțenilor non-ue acordã 5 ani de rezidenta (rights & obligations of non-eu citizen granted 5 year residency) DDDAMORE DDDAMORE I will use a translation program to convert my question to Limba Romana and place it after the questions I raise in English here: I am a US Citizen married ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)