avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drepturile și obligațiile cetãțenilor ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drepturile și obligațiile cetãțenilor non-UE acordã 5 ani de rezidenta (Rights & Obligations of Non-EU Citizen Granted 5 Year Residency)

I will use a translation program to convert my question to Limba Romana and place it after the questions I raise in English here:

I am a US Citizen married to a Romanian National. We own an apartment together in Romania and live in it. I have been granted my "extended stay residency" in Romania for 5 years and received my identity card two days ago.

I did not receive any paperwork or documents advising me of my rights and duties or obligations ( for example, right to work, reporting any earnings, health insurance, etc.) and wish to be referred to a document that will provide me with this needed important information.

Any help or suggestions will be greatly appreciated.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Voi folosi un program de traducere pentru a converti întrebarea mea pentru Limba Romana și puneți-l după ce întrebările am ridica în limba engleză aici:

Sunt un cetatean american căsătorit cu un cetățean român. Detinem un apartament împreună în România și să trăiască în ea. Am fost acordat mea "rezidența sejur prelungit" în România de 5 ani și a primit cartea de identitate acum două zile.

Nu am primit vreun document sau documente ma sfatuit de drepturile mele și îndatoririle sau obligațiile și dorința de a face referire la un document care mă va oferi aceste informații importante necesare. ( de exemplu, dreptul la muncă, raportarea oricăror câștiguri, asigurari de sanatate, etc. )

Orice ajutor sau sugestii va fi apreciat foarte mult.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
DDDAMORE, utilizator

Alte discuții în legătură

Prelungire viza de sedere DDDAMORE DDDAMORE I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following: [i]I-am scris această întrebare ... (vezi toată discuția)
Feriti-va de oferte...glumete! ContSters84518 ContSters84518 Pe contul din avocat.net am primit urmatorul mesaj: Greeting Dear, I know you will be surprise to receive my mail since we have neither seen nor met before ... (vezi toată discuția)
Demand:request amy_pilot amy_pilot Dear Ladies and Gentlemen, • By considering it all logistically, I do am aware !! that I can use my intelligent experience of life and have ... (vezi toată discuția)