avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate antecontract de vanzare-cumparare

Bonjour,
Am si eu o nelamurire referitoare la valabilitatea unui antecontract de vanzare-cumparare, va prezint sirul evenimentelor :
- bunicul meu a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare in data de 05.12.2012 in care se obliga sa transmita sup de 1100 de mp pana la data de 01.03.2013,actul este facut la notar unde este stipulata si suma de 4000 de euro care este fictiva valoarea pamantului fiind mult mai mare. in data de 26.01.2013 a survenit moartea bunicului meu,am facut sucesiunea pe tatal meu care la randul lui a murit.Mai este valabil acel antecontract?
Cel mai recent răspuns: alexandrubos , utilizator 10:19, 4 Iunie 2013
Daca ati acceptat succesiunea dupa tatal dvs, automat ati dobandi toate drepturile si obligatiile sale, inclusiv cele care se aflau in patrimoniul sau din mostenirea bunicului. Ca urmare a succesiunii si a efectul transmisiv al patrimoniului, acest contract este valabil, dvs in calitate de mostenitor avand obligatia de a-l respecta.
Buna Ziua! Antecontractul de vanzare-cumparare produce efecte juridice si dupa decesul promitentului-vanzator. Mostenitorii acceptanti (ai succesiunii dupa bunicul d-voastra)sunt tinuti sa execute obligatia de a face, de a incheia contractul autentic de vanzare-cumparare.
Nu am acceptat sucesiunea,de aceea intreb cat are valabilitate acel contract ptr k respectivi vor sa si insuseasca terenul cu japca scz ptr limbaj,ei nu au platit acei bani
Art. 1.669
-
Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare
(1) Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de
vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte
poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă
toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
(2) Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care
contractul trebuia încheiat.

In caz ca antecontractul e autentic, inseamna ca au platit acei bani.

Alte discuții în legătură

Valoare precontract de vanzare cumparare imobil adrix2007 adrix2007 Buna ziua,am facut un precontract de vanzare-cumparare cu bunicii mei pentru casa acestora.Eu trebuia sa achit o ipoteca pe acea casa si apoi sa facem ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)