avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantum indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantum indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Imi spuneti si mie va rog in momentul de fata cat este indemniztia pentru crestere copil pana la 2 ani.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:06, 5 Iunie 2013
1. - Nu stiu ce vreti sa spuneti prin "platita la fel". La fel cu ce? Veti primi lunar aceeasi indemnizatie cat timp veti fi in CCC.
- Nu e vorba de a renunta la indemnizatia pentru CCC.
- Plata acestei indemnizatii se suspenda in cazul in care veti avea venit din salariu.

2. Daca optati pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. Adica veti primi salariu pentru munca depusa si veti mai primi inca 500 lei de la stat.
marcucarolina a scris:

Va multumesc ,legal pot sa iau 2 ani in care sa fiu platita la fel ?
...

Daca optati pentru CCC de doi ani , atunci cuantumul indemniztaiei este acelasi si este cuprins ca valoare intre 600 lei (minim) si 1200 lei (maxim).
Va multumesc ,asta doream sa stiu !
mai am si eu o intrebare,daca contractul de muna inceteaza sa zic 25.06.2013 si el depune cererea ptr. ccc pe 10.06.2013, i se aproba ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
marcucarolina, utilizator
Potrivit art.25 alin.1 din OUG nr.111/2010, angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil teodorabalan teodorabalan Buna ziua.Sunt angajata la o societate comerciala cu 2 ore pe zi si cu un salariu modic de 120lei si urmeaza sa nasc.As vrea sa stiu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)