avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rugaminte - indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rugaminte - indemnizatie pentru al doilea copil

buna seara,ma aflu in indemnizatie crestere copil pana in luna iulie inclusiv si apoi voi intra in somaj incepand cu luna august...as dori sa stiu daca pot lua indemnizatie crestere copil in cazul in care vreau sa fac si al doilea copil!
mulumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 09:05, 4 Iunie 2013
Da.
Conf art 2 alin 2 OUG 111/2010 persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute de actele normative cu caracter special care reglementează concedierile colective;
b) s-au aflat în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj;
c) au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
.......
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;
h) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea sau, după caz, pentru îngrijirea copilului cu handicap;
i) au beneficiat de concediu fără plată pentru creşterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil rusumirela rusumirela Buna ziua Sunt o viitoare mamica am 26 de saptamani am lucrat pana pe 1 iulie 2012 apoi am intrat in somaj timp de 9 luni de zile,in timpul somajului am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oanatatuta oanatatuta Buna ziua,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie crestere copil daca lucrez in invatamant pe perioada determinata .de exemplu:lucrez de la 15.09.2013 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.daca sunt in somaj,de la 1 iulie cat v-a fi indemnizatia de crestere copil? (vezi toată discuția)