avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor dupa noul cod
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor dupa noul cod

buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ca acesta oricum nu si l-ar da. Mentionez ca nu am fost casatorita cu tatal copilului, acesta figureaza in certificatul de nastere ca tata, insa nu am locuit niciodata impreuna el locuind intr-un alt oras. Vine cam la 3 saptamani, o luna o luna si ceva sa il viziteze insa ne sustine financiar. Eu sunt divortata, am doi copiii minori din prima casatorie unde detin decizie definitiva si neavand niciun venit in tara mi s-a oferit sansa sa lucrez in strainatate insa nu plec fara copiii. Va rog mult daca ma poate indruma un avocat pt ca vreau sa deschid proces de incredintare si vreau sa stiu ce sanse am. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:33, 5 Iunie 2013
Autoritate parinteasca exclusiva se poate obtine doar in situatia in care există motive întemeiate avandu-se în vedere interesul superior al copilului, de regula daca celalalt parinte nu este de acord este foarte greu de obtinut.
va multumesc mult pt raspuns. avand datele problemei in mare credeti ca ma puteti ajuta? este adevarat ca procesul trebuie deschis in localitatea unde locuieste tatal si nu in localitatea in care locuiesc eu si copilul? Multumesc inca o data
din cele relatate de dvs nu aveti sanse sa obtineti custodie exclusiva: tatal se intereseaza de copil (o data pe luna) si il sustine financiar.
Cel mai probabil mutarea dvs ar deveni o piedica in continuarea relatiilor dintre copil si tata.

Cel mai corect ar fi sa discutati aceasta problema cu tatal copilului si sa incercati sa ajungeti la o solutie care sa va convina tuturor (inclusiv copilului) si sa o legalizati (domnii avocati stiu care ar fi forma) pentru a oferi o garantie tatalui ca va putea relationa cu copilul si pe mai departe si sa obtineti astfel acordul tatalui pentru parasirea tarii.
Incercati o mediere.
competenta este instanta de la domiciliul tatalui. daca resedinta este in strainatate competenta este judectoria Sector 1 Bucuresti
trebuie promovata intai o actiune de fond prin care solictati custodie exclusiva si stabilirea domiciliului copilului la dvs si, in paralel o ordonanta presedentiala in care solicitati suplinirea consimtamantului tatalui pentru a obtine pasapost si scoate copilul din tara. desigur ca e recomandat sa angajati un avocat , deoarece actiunile nu se admit doar prin formularea cererii
multumesc pt raspunsuri. problema e ca el nu isi va da consimtamantul pt plecarea copilului din tara, aici este problema, si m ar fi interesat daca instanta poate hotara asta chiar daca el se opune.

Alte discuții în legătură

Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia ... AdeliMari AdeliMari Bună ziua , am un baietel de 8 ani caruia ii detin custodia exclusiva , tatal lui natural este inchis din motive foarte urate . Eu sunt recasatorita , iar ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)