avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari

Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de intretinere / fond rulment/ fond reparatii sau nu exista o lege in acest sens ?
Problema este ca daca nu se incaseaza penalizarile, cu trecerea anilor acestea se prescriu,va intreb acest lucru deoarece mai sunt persoane care refuza sa le platesca.

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: marianionescu1 , utilizator 14:11, 17 Iunie 2013
Pai dupa ce faceti aprecieri asupra modului meu de a interpreta legea, spunand chiar
sunteti de-a dreptu halucinant
... precizati ca
Eu nu o sa comentez postarea dv
. Este normal ca de la subiectul dezbatut sa ajungeti la a face aprecieri cu privire la mine?
Pentru ca m-ati invitat, am sa va spun parerea mea pe cele trei puncte prezentate de dumneavoastra:
- penalizarile se pot incasa fara sa se incaseze si baza total sau partial
- nici un debit nu se prescrie de drept, daca depaseste o perioada de 3 ani. V-am mai rugat sa aratati un articol de lege in vigoare care prevede ca "orice debit se prescrie de drept , daca depaseste o perioada de 3 ani" asa cum spuneti.
- debitorul nu poate, fara consimtamantul creditorului, sa impute plata asupra unei datorii care nu este inca exigibila cu preferinta fata de o datorie scadenta, conf NCC art. 1507(2).

:offtopic:Sper sa nu mai faceti aprecieri despre mine si sa va spuneti parerea la subiect.
Multumesc!
Ma puteti ajuta, va rog cu un model din care sa reiese ca presedintele ma obliga sa incasez cotele de intretinere, raman insa penalizarile neachitate? Verbal asa s-a intamplat si de un an de zile ma pune sa ii incasez debitorului doar cotele iar cand il rog sa imi dea ceva scris se face ca uita...nu se stie niciodata poate am nevoie de asa ceva in instanta. va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatia platii elga50 elga50 Emiterea unei facturi se poate numi imputatia unei plati in sensul art.1506 - 1509 din NCC? (vezi toată discuția)
Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Modul de stingere a datoriilor la intretinere monicaion monicaion Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am de facut o expertiza contabila pentru un locatar care a platit intretinerea luna de luna, la scadenta, mai putin cu cota ... (vezi toată discuția)