avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pensie anticipata

sunt nascuta in 1958 ,25.07
am treizeci de ani vechime ,din care 4 ani si sase luni in grupa 1 ( actuala 2)si un an si sase luni in grupa 2 de munca , cu adeverinta de la locul de munca.
in ce conditii pot iesi la pensie anticipata ,fara penalizare si cu dreptul de-a lucra in continuare ,de exemplu intr-un cabinet propriu de contabilitate?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:40, 4 Iunie 2013
* Pentru o femeie nascuta in iulie 1958 vechimea completa ceruta de lege este de 31 ani si 2 luni
* Pensie anticipata (adica fara penalizare) cand realizati o vechime totala in munca de 39 ani si 2 luni (adica cu 8 ani mai mult decat vech ceruta de lege) Pana acum aveti 32 ani si 6 luni
* Limita varsta = 25.09.2019

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie petroimarilena petroimarilena Buna seara. Mama mea este nascuta in 22.10.1958. Anii lucrati sunt intre 1977-2009. As dori sa stiu la ce varsta poate iesi la pensie anticipat? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea BUNA ZIUA AM 54 ANI SI 5 LUNI SUNT NASCUTA PE 10/08/1958/ CU O VECHIME DE 34 DE ANI AS VREA SA STIU DACA POT IESI LA PENSIE ANTICIPAT. SUNT DE SEX FEMININ (vezi toată discuția)
Pensionare popesculili2003 popesculili2003 La ce varsta se poate pensiona o femeie nascuta la 13.03.1959, cu o vechime totala in munca de 32 de ani din care 14 ani sunt in grupa II ? multumesc! (vezi toată discuția)