avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii nu permit instalarea bransamentului electric ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii nu permit instalarea bransamentului electric pe spatiul public in dreptul proprietatii lor.

Accesul la terenul propriu il am pe o alee de 3 m latime. Cei de la electrica au venit sa instaleze bransamentul electric, dar nu o pot face pe aleea mea pentru ca are doar 3 m si este un spatiu privat (proprietatea mea). Vecinii din stinga si din dreapta nu vor sa permita montarea pe terenul (public) din dreptul gardului lor. Vreau sa stiu cine are dreptate. In acest caz va trebui sa dau in judecata proprietarul care mi-a vindut terenul pentru ca ma pune in imposibilitatea de a ma racorda la electricitate si este unul dintre vecinii care nu permit instalarea in dreptul gardului lor. Am avizul favorabil enel si dosarul de racordare e platit.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
maximleo, utilizator
Cel mai recent răspuns: MArusca Steli , Contabil 20:36, 4 Iunie 2013
Daca cablul electric aerian nu trece peste proprietatea lor ei nu au niciun drept de a refuza bransarea dvs.. Puteti cere la Enel schimbarea avizului cu montarea bransamentului la baza stalpului pe domeniul public sau pe stelaj metalic langa gardul vecinului, fiind pe domeniul public acesta nu are niciun drept de a refuza bransarea dvs. Daca sunteti din Bucuresti va putem ajuta.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
MArusca Steli, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde se consideră branșamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului? stirbu67 stirbu67 De unde se considera bransamentul electric ca fiind proprietatea utilizatorului ? Intreb deoarece pe acel surub de legare a cablului electric care porneste ... (vezi toată discuția)
Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Stalp de energie electrica, furt eok11 eok11 Pentru a avea curent, Enel ne-a obligat in 2012 ca pe cheltuiala noastra sa tragem o teava de curent pe sub sosea, caci stalpul era vizavi. Am facut, am platit ... (vezi toată discuția)