avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea primei de 1 iunie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea primei de 1 iunie

Va rugam sa ne raspundeti ,daca este legal sa nu se acorde prima de 1 iunie in situatia in care un salariat a fost in concediu medical la data acordarii primei de 1 iunie.Specificam ca incepand cu anul 2013 primele se acorda tuturor salariatilor conform CCM.
Va multumim.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 4 Iunie 2013
Depinde de ce scrie in c.c.m. aplicabil la nivel de unitate?

Codul Muncii prevede ca, pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne. (art.49 alin.3 C.mun.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare prima in cfs Patience Patience Buna ziua, Compania ofera angajatilor prima de Paste. Unii salariati sunt in aceasta perioada in CFS. Exsta vreo dispozitie legala care sa reglementeze ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m concediu fără plată Nihil since deo Nihil since deo Dacă un salariat a fost în concediu fără plată 18 zile lucrătoare perioadă în care a avut CIM suspendat, iar CCM la nivel de unitate prevede că se va ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate busubianca busubianca Bună ziua, Imi puteți spune dacă în perioada concediului de maternitate ( sarcină și lăuzie ) se poate acorda sporul de fidelitate ? Multumesc (vezi toată discuția)