avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare C.I.M concediu fără plată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare C.I.M concediu fără plată

Dacă un salariat a fost în concediu fără plată 18 zile lucrătoare perioadă în care a avut CIM suspendat, iar CCM la nivel de unitate prevede că se va acorda al 13 lea salariu doar dacă salariatul figurează ca salariat toate cele 12 luni anterioare acordării acestui salariu, acest angajat beneficiază de acest al 13 lea salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 5 Noiembrie 2018
Da, poate beneficia intrucat acea persoana fugureaza ca salariat in cele 12 luni,.
Dar pe perioada suspendării pentru concediu fără plată nu beneficiază de niciun drept care derivă din calitatea de salariat (nici de salariu, nici de vechime în muncă etc.), așadar, implicit, nu îi este suspendată și calitatea de salariat?!! ...Și aici vorbesc doar despre cazul suspendării pentru concediu fără plată pentru interese personale, nu despre suspendare CIM în general
Art. 49 C.mun.
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare Florentinian Florentinian In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii] (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin ... (vezi toată discuția)
In perioada concediului medical, poti lua prime sau alte beneficii? pia_ionita pia_ionita Este prevazut in CCM-ul pe societate ca si in perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca, angajatul sa poata lua eventuale prime/beneficii, ... (vezi toată discuția)
Cerere adresata angajatorului in ccc mihai69 mihai69 buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca in timpul concediului de sarcina si lauzie sau de crestere a copilului angajatul poate depune cereri pt.obtinerea unor ... (vezi toată discuția)