avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si ...
Discuție deschisă în Traduceri

Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si traducator tehnic

Rog sa ma lamureasca cineva care este deosebirea intre traducator juridic si traducator tehnic...
Eu as dori sa me examinez in spaniola. Are cineva examene tip??

Multe multumiri!!
Cel mai recent răspuns: dobre266 , utilizator 21:05, 6 Iunie 2013
Traducatorul juridic, care a promovat examenele in domeniul juridic, obtine o autorizatie emisa de Ministerul Justitiei si poate traduce documente in orice domeniu cu conditia cunoasterii temeinice a terminologiei specifice. De asemenea traducatorul juridic posesor al autorizatiei emisa de Ministerul Justitiei este singurul care poate traduce si interpreta in domeniul juridic, putand sa presteze servicii dupa inregistrarea la Administratia Financiara ca profesie liberala, in baza autorizatiei emisa de M.J.

Traducatorul tehnic poate presta servicii de traduceri si interpretariat exclusiv in domeniul tehnic dupa obtinerea atestatului emis de Ministerul Culturii si Cultelor dupa promovarea examenelor organizate de aceeasi institutie cu nota 7. Serviciile de traduceri tehnice se pot presta in calitate de PFA inregistrat la Registrul Comertului in baza atestatul eliberat de MCC.

In ceea ce priveste subiectele pentru examene, acestea sunt mereu altele si cele care circula pe internet va pot ajuta doar sa va faceti o idee asupra dificultatii sau domeniului specific pentru care va pregatiti.
In link-ul de mai jos sunt cateva exemple de subiecte din domeniul juridic dar sfatul meu este sa studiati temeinic texte din domeniul tehnic pe care il stapaniti si pentru care doriti sa obtineti atestat.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obtinerea certificatului de traducator NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Am si eu o nelamurire vis a vis de acest certificat - prin alegerea unui domeniu - juridic, agricol, literatura, etc, inseamna ca eu voi putea ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Cine a susþinut examen mcc - traducãtor spaniolã? Costa Blanca Costa Blanca Pentru cei ce au sustinut examenul pentru romana-spaniola//spaniola-romana, a fost greu? Ce texte vi s-au dat?Care a fost gradul de dificultate? (vezi toată discuția)