avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat

As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate?
Cel mai recent răspuns: DASY , utilizator 13:26, 10 Septembrie 2014
Daca doriti sa obtineti autorizatia emisa de Ministerul Justitiei, care va ofera posibilitatea de a desfasura o profesie liberala in calitate de traducator si interpret autorizat pentru toate institutiile statului, inclusiv, avocati si notari precum si alte firme, este necesar sa sustineti si sa promovati cu nota minima 7, examenele de traducere si retroversiune in domeniul stiintelor juridice.
Examenele sunt organizate periodic de institutia afiliata a Ministerului Culturii care elibereaza certificatele de atestare in baza carora Min. Justitiei, in urma analizei dosarului Dvs. va poate elibera autorizatia de traducator si interpret.
Pentru orice alt domeniu in care doriti sa profesati ca traducator, este suficient certificatul obtinut in urma examenelor mentionate mai sus, in domeniul ales, altul decat cel de stiinte juridice.
Va recomand subiectele din topicul de traduceri din linkul de mai jos, unde veti regasi multe informatii pentru inceperea activitatii de traducator, autorizat sau nu.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Multumesc.Desprecertificatul de traducator vroiam sa intreb de fapt...Nu stiu ce domeniu trebuie sa aleg pentru a putea colabora cu birouri de traducere .
Pentru a profesa ca traducator, prima conditie este sa stapaniti foarte bine limba straina pentru care doriti sa obtineti certificatul, pentru a promova examenele si pentru ca traducerile ce le veti efectua sa fie bine realizate.
Daca sunteti specializat in domeniul tehnic sau medical, comercial, literatura sau altele (vedeti domeniile pentru care se organizeaza examene), alegeti efectiv domeniul respectiv, sustineti si promovati examenele si apoi va preocupati cu cine veti lucra - birourile la care faceti referire traduc acte care pot cuprinde toate domeniile, prima grija a dvs. este sa promovati examenele in domeniul pe care il cunoasteti cel mai bine.
Dupa indeplinirea acestei etape va puteti promova serviciile catre firmele care au nevoie de traduceri in domeniul pentru care ati primit certificatul de traducator.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
Laura Ciobeica, moderator
Buna ziua. Am urmarit toate discutiile referitoare la tema traducatorului autorizat de pe forum si am si eu o nelamurire.
Eu cunosc foarte bine limba engleza pe domeniul sociologie. Ma duc sa dau examenul de traducator. Cu certificatul obtinut pe acest domeniu pot sa fac traduceri si sa tai chitanta/factura si pentru traduceri in/din alt domeniu sau trebuie sa ma rezum doar la domeniul pentru care m-am autorizat?
Autorizarea obtinuta de la MJ imi da posibilitatea sa traduc in/din orice domeniu?

Multumesc anticipat pentru ajutor.
1. Puteti efectua traduceri doar in domeniul pentru care aveti certificat, in calitate de traducator inregistrat ca PFA la Registrul Comertului

2. Autorizarea MJ permite efectuarea traducerilor din orice domeniu pe care il stapaniti si profesati independent ca traducator autorizat inregistrat la Adm. Financiara (din punct de vedere fiscal fiind PFA). Necazul este ca la cererea organelor statului, va fi nevoie de cunostinte temeinice in domeniul juridic - orice greseala in traducerea si/sau interpretarea unei sentinte penale de exemplu, poate duce la un dezastru pentru partile implicate.
L.C.

Alte discuții în legătură

Examenul pentru obtinerea certificatului de traducator NELA FURTUNA NELA FURTUNA Buna ziua, Am si eu o nelamurire vis a vis de acest certificat - prin alegerea unui domeniu - juridic, agricol, literatura, etc, inseamna ca eu voi putea ... (vezi toată discuția)
Pregatire examen limbã strainã mariana21 mariana21 Bun gasit tuturor, as dori un sfat despre preagtirea pentru examenul de limba straina, respectiv de limba italiana, desi cred ca tipologia poate fi ... (vezi toată discuția)
Diferenþa dintre traducãtorul autorizat ºi traducãtorul ce deþine certificatul eliberat de mcc fmtana fmtana Doresc sa ma inscriu la una din urmatoarele sesiuni de examene de traducator si as vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua tipuri de traducator mai ... (vezi toată discuția)