avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru - intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru - intabulare

Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Mama mea vrea sa treaca o garsoniera pe numele meu, problema este ca nu are facuta intabularea si cadastru. Exista vreo posibilitate sa o treaca pe numele meu fara a le face ? Costa destul de mult si nu dispun de bani momentan. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:51, 5 Iunie 2013
ca să vă treacă ceva pe nume, trebuie ca mai întâi să dovedească că deţine legal acel ceva. ori fără actele de intabulare, nu are cum să o facă.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
gicu13, utilizator
"Sa va treaca" garsoniera pe numele dvs. inseamna, de fapt, sa v-o vanda, doneze, etc., adica sa incheiati un contract, iar asta presupune eliberarea de catre OCPI, la cererea notarului care va autentifica actul, a unui extras de carte funciara pentru autentificare, extras care presupune existenta unei carti funciare, iar o carte funciara presupune existenta unei documentatii cadastrale, si tot asa mai departe... Asa ca, fara cele de mai sus, nu aveti nici o cale legala sa faceti aceasta instrainare!
Costurile de luat in calcul sunt, in prima faza, onorariul persoanei autorizate care va intocmeste schita (undeva la 500 lei, dar difera de la autorizat la autorizat), tariful pentru receptia documentatiei cadastrale si infiintarea cartii funciare (primiti chitanta de la OCPI si este in suma de 120 lei), costurile cu legalizarea actului de proprietate a memei dvs. (legalizare necesara la dosarul cadastral), iar, mai apoi, onorariul notarului care autentifica actul si impozitul datorat de mama dvs. in urma instrainarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru donatie apartament fabiola46 fabiola46 Daca dupa divort fara partaj vrem sa donam apartamentul la care suntem copropietari,fiului nostru ce acte ne-ar fi necesare? Este nevoie de carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)
Despre intabulare leonida leonida poate un mostenitor care nu a intabulat casa pe numele sau sa vanda,si daca nu ce anume trebuie facut pentru a o intabula,se poate face si notarial? (vezi toată discuția)