avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre intabulare

poate un mostenitor care nu a intabulat casa pe numele sau sa vanda,si daca nu ce anume trebuie facut pentru a o intabula,se poate face si notarial?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:41, 3 Noiembrie 2010
Mai intai trebuie sa va intocmiti schita cadastrala, iar cadastristul se va ocupa si de intabularea proprietatii.
Nu puteti sa vindeti fara schita cadastrala.
1-Legal,mostenitorul care nu a intabulat imobilul,nu poate tranzactiona bunul
2-In baza documentelor care atesta calitatea de mostenitor,se face solicitare la OCPI,in temeiul disp art 26 (4) c) L nr 7/1996 ,avand ca obiect inscrierea drepturilor personale.
va multumesc
(daca utilizatorul a spus "multumesc" inseamna ca a inteles totul si s-a inchis subiectul?)

eu credeam ca... mai intai trebuie sa stie daca "casa" este intabulata. Daca da, atunci merge la Cartea funciara ia un extras CF si merge la notar pentru succesiune, apoi poate vinde....
Daca nu este intabulata trebuie sa intabuleze casa si terenul, iar pentru asta ii trebuie un act de proprietate si o documentatie facuta de un autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Cadastru lamurire razvypitesti razvypitesti Buna ziua, detin un apartament intr-un bloc intr-o zona rurala. Vreau sa vand apartamentul pe care il detin si mi s-a cerut cadastru. Am inteles ca ununul ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)