avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societati comerciale

Buna!
administratorul unei S.R.L.imputerniceste o pesoana sa realizeze aprox toate activitatile ce-i revin administratorului...
imputernicitul are vreo responsabilitate fata de terti in cazul in care S.R.L. nu-si respecta obligatiile ...
Multumesc anticipat,:)
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 22:50, 7 Martie 2009
De principiu, nu. El are un mandat. Daca nu a depasit acest mandat, nu va putea fi vorba despre raspundere, SRL raspunde in fata tertilor.Daca vreti sa-l faceti vinovat trebuie sa dovediti ca a depsit limitele mandatului ce i-a fost acordat.Trebuie analizate detaliile.

succes
av. Ileana Schwarz
Sigur ca are.

Deoarece este administratorul DE FACTO al societatii, are exact aceleasi responsabilitati pentru faptele / actele semnate, ca si cum ar fi administrator.
Faptul ca a lucrat cu procura nu ii ofera nici o protectie.
Mai ales raspunderea penala este personala.

In cazul unui faliment, raspunde cu toata averea.

Si administratorul, si mandatarul pe cale de procura sunt judecati dupa regulile mandatului comercial si ale gestiunii de afaceri. Nu exista diferenta decit ... foarte subtile.

Daca a fost imputernicit prin procura ca sa implineasca toate atributiile administratorului (asa cum spui), atunci este administrator de fapt.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2009
ContSters51068, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea dreptului de a semna contracte a unui srl GV GV Buna seara, Este vorba de un SRL cu 2 asociati, 50-50% cu drepturi egale, doar unul din ei fiind administrator. Doresc sa aflu, daca printro procura / ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului f_karoly f_karoly Se poate cere raspunderea sotiei unei persoane care a fost administrator la o S.R.L. (nu SRL cu asociat unic!!!!), administrator care a decedat. ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Faliment , cine este raspunzator ? mire9 mire9 Buna ziua , Vreau sa cumpar o societate comerciala care are datorii fata de furnizori si fata de buget . As vrea sa stiu in situatia in care nu as putea sa ... (vezi toată discuția)