avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment , cine este raspunzator ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment , cine este raspunzator ?

Buna ziua ,
Vreau sa cumpar o societate comerciala care are datorii fata de furnizori si fata de buget . As vrea sa stiu in situatia in care nu as putea sa redresez aceasta situatie , cine v-a fi raspunzator pentru faliment , eu sau fostul administrator al firmei ?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:53, 28 Decembrie 2008
Depinde de atitudinea pe care o veţi avea ulterior cumpărării.

În principiu, nu puteţi răspunde pentru faptele săvîrşite de fostul administrator, care răspunde, material sau penal, după caz. Totuşi, dacă pe viitor faptele pe care le veţi săvîrşi în calitate de administrator se vor încadra între cele pentru care legea prevede posibilitatea obligării administratorului alături de societate, veţi răspunde conform acelor prevederi.

Faceţi un inventar fidel al tuturor obligaţiilor societăţii. Mă rog, cît de fidel poate el să fie, avînd în vedere faptul că pot exista debite neînregistrate în contabilitate. Riscul e mare, oricum.

Liviu S.Bordaş
Daca nu veti lua nici o masura fata de fostul administrator (tragere la raspundere pentru gestiune, actiune in raspundere, plingere pentru inselaciune, etc.),
Daca la Data Adunarii Generale din 2009 veti descarca de gestiune fostul adminstrator expres sau tacit ...

In mod ABSOLUT SIGUR, veti fi gasit raspunzator pentru faliment.

In principiu, fiecare raspunde pentru mandatul sau din punct de vedere civil si penal ...
dar practic ... ultimul administrator raspunde civil pentru toate datoriile in 99,999 % din cazuri.

Judecatorii considera ca daca nu ai luat nici o masura impotriva nici unui FOST ADMINISTRATOR, atunci i-ai dat descarcare de gestiune.

Alberto Kurtyan
De la data cumpararii se transfera atat activul cat si pasivul societatii noului cumparator.
Pe fostul administrator il puteti trage la raspundere imediat ce ati cumparat firma sau niciodata!
Buna ziua.

Nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva. De regula astfel de societati ajung in posesia unor oameni care apoi dispar din tara.
Poate ar fi bine sa ne spuneti ce doriti de fapt din acea firma si poate gasim o cale mai simpla.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2008
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare srl cu datorii la buget danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: SRL-ul cu cu unic asociat si unic actionar, fara salariati, este infiintata in trimestrul 3 - 2010, nu are activitate pana ... (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara inainte de faliment? robertaa29 robertaa29 as vrea sa ma ajute si pe mine cineva. pot finantele sa atraga raspunderea solidara administratorului inainte ca firma sa intre in faliment? si mai ales la un ... (vezi toată discuția)
Contract cu o firma vanduta ulterior juann juann Va salut ! Ridic o problema de drept comercial , cred. Firma X (furnizor) a incheiat cu firma Y (beneficiar)un contract comercial , firme Y depunand un BO ... (vezi toată discuția)