avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punere in executare provizorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punere in executare provizorie

Buna ziua,

Exista vreo posibilitate de punere in executare provizorie (pana la pronuntarea in apel) a unei sentinte nedefinitive date in fond, cu privire la stabilirea domiciliului minorului? Dosarul se judeca dupa codul vechi, sentinta fiind nedefinitiva, cu drept de apel, insa cererea de apel nu a fost inca depusa.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
nexus, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:21, 10 Iunie 2013
hotarararile nedefinitive nu sunt executorii. pdaca exista o situatie urgenta puteti formula o cerere de ordonanta presedentiala
Sentinta instantei de fond poate fi pusa in executare daca:
-nu se declara apel impotriva acesteia in termenul prevazut de lege, situatie in care sentinta va ramane definitiva si irevocabila prin neapelare sau
-daca se va declara apel impotriva acesteia, dupa pronuntarea deciziei instantei de apel si daca apelul va fi respins ca nefondat, situatie in care sentinta va ramane definitiva prin respingerea apelului.
Dupa care cod vechi? Civil sau de procedura?
Nu stiu exact. Proces inceput in dec 2012.
In concluzie aveti o actiune civila ( pe noul cod civil) insa pe vechiul cod de procedura civila si raspunsul mai sus aratat ramane valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire donigao donigao Buna ziua, Am pierdut un proces pe fond, drept pentru care am declarat recurs care si acesta a fost respins. Decizia instantei de recurs a fost un\" ... (vezi toată discuția)
Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta pt cererea de suspendare provizorie a executarii Krissia . Krissia . 1. Am un litigiu de munca, in care am castigat, dandu-se o sentinta pe fond in acest sens. Ulterior, am constatat ca desi exista in cuprinsul hotararii ... (vezi toată discuția)